Hükümet Harekete Geçti: Martı ve Scooterlara Yeni Düzenleme Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hükümet Harekete Geçti: Martı ve Scooterlara Yeni Düzenleme Geliyor

Martı ve Scooterlara yeni düzenleme geliyor. Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu konu ile ilgili detayları verdi.

Haberler 27 Ekim 2022 09:21 0
Hükümet Harekete Geçti: Martı ve Scooterlara Yeni Düzenleme Geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan son dakika açıklaması geldi: Scooter ile Martılara düzenleme geliyor.

Sabah Gazetesi'nden Şebnem Bursalı ile bir araya ghelen Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu dikkat çeken ifadeler kullandı. Bakan Karaismailoğlu yaptığı açıklamada son günlerde scooterlarda yaşanan kazalar sonrası bir düzenleme yapılmasının gündmee geldiğini söyledi. 

Bakan Karaismailoğlu yaptığı açıklamada son günlerde yaşanan olaylar sonrası bir düzenleme yapılmasının zorunluluk gerektirdiğini söyledi. Bakan Karaismailoğlu, "Özellikle gençler scooter'ı tercih ediyor. Biz de ulaşımı düzenleyen birimler olarak kısa mesafelerde bu tip yolcu taşımaları, bu tip mikro araçların kullanımını teşvik ediyoruz. Bisiklet, scooter, yürüme yolları, yürüme alanları. Ama bu tamamen kuralsız bir şekilde kullanılıyordu" ifadelerini kullandı.

Bunun düzene konulması için bazı kurallar hazırlandığını ve yönetmelik yayınlandığını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, "Ama görüyoruz ki kullanımlarda yine bazı hatalar, bazı yanlışlar var. Can kayıplarımız oluyor. Bir de 2-3 kişi biniyorlar. Bunun için neler yapılabilir diye bir çalışma yapıyoruz. Denetimi belediye ve emniyet güçlerinin çok sıkı yapması lazım. Gece reflektörü, yelek falan var ama kimse uymuyor." dedi ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Son 20 yıldır Türkiye, müthiş yatırımlar sonucunda anormal bir şekilde büyüdü, hâlâ da büyümeye devam ediyor. 2053 yılına kadar bütün planlamalarımızı yaptık. Bir bölgeye bir birimlik ulaştırma altyapısı yatırımı yaptığınızda onun üretime tam 10 kat, milli gelire de 6 kat etkisi oluyor"

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç