HSBC'den Zengin Müşterileri İçin Metaverse Adımı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

HSBC'den Zengin Müşterileri İçin Metaverse Adımı

Dünyanın en büyük bankalarından olan HSBC, Metaverse dünyasına giriş yaptı ve müşterilerine fon oluşturmaya başladı.

Bankalar 6 Nisan 2022 18:21 0
HSBC'den Zengin Müşterileri İçin Metaverse Adımı

Bir banka, iki ülkede başlattığı uygulama ile zengin müşterilerine metaverse'de yeni yatırım fırsatları sundu. Bu yatırımlar için fon oluşturuldu.


HSBC Holdings'den bugün konu ile ilgili bir açıklama geldi. Yapılan son dakika açıklamasında Silikon Vadisi 'nin yeni sanal gerçekliği olan Metaverse evreninin müşterilerine sunulmaya başladığına yer verdi. Banka Hong Kong ve Singapur'da bulunan zengin müşterilere yönelik başlatılan söz konusu uygulama sadece zenginleri ilgilendiriyor.


Banka tarafından bugün yapılan açıklamada, holdingin varlık yönetim kolu tarafından idare edilen Metaverse İsteğe Bağlı Strateji Portföyünün bilgi işlem, alt yapı, sanallaştırma, deneyim ve keşif ile arayüz olmak üzere beş başlık altında m etaverse ekosistemine yatırım yapılmaya odaklanıldığına yer verildi.


Söz konusu bankanın Asya Pasifik 'te bulunan zengin, servetli müşterilerine sunulan bu hizmetlerden sorumlu olan Lina Lim isimli kişi, söz konus portföy ile ilgili, “Metaverse ekosistemi henüz her ne kadar yolun başında olsak da hızla büyüyor. Farklı alanlardan gelen küçük, büyük birçok şirket bu ekosisteme giriyor ve biz bu alanda heyecan verici olduğunu düşündüğümüz pek çok fırsat olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı ve fırsatlar ile heyecan hakkında deneyimlerini paylaştı.


FON ZENGİNLER İÇİN OLACAK

HSBC tarafından müşterilere sunulan söz konusu yeni hizmet iki ülkede başladı. Hong Kong ile Singapur'da başlatılan uygulama sadece zengin müşterilere yönelik olacak. İsteğe bağlı portföyün zengin müşterilere yönelik oluşturulduğu bildirilirken yüksek net değeri ve ultra yüksek net değeri profesyonel yatırımcıları ve akredite yatırımcı müşterileri için tasarlandığı da kamuoyu ile paylaşıldı.


Geçtiğimiz ay banka, çevirimiçi olarak oynanan bir oyun alanında sanal bir gayrimenkul arsası satın aldığını bildirmişti. JP Morgan 'ın blok zincir tabanlı Decentraland'da varlık oluşturmaya başlamasından sonra popüler bir metaverse platformuna yatırım yapan küresel çaptaki ikinci banka HSBC oldu.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç