HSBC Yıl Sonu Dolar Tahminini Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

HSBC Yıl Sonu Dolar Tahminini Açıkladı!

Dünyaca ünlü banka HSBC, yıl sonu dolar tahmininde değişikliğe gitti! İşte HSBC'nin yıl sonu dolar tahmini ve detaylar...

Döviz 7 Mart 2024 0
HSBC Yıl Sonu Dolar Tahminini Açıkladı!

Yıl sonu dolar kuru tahminini 33 TL olarak açıklayarak tepkileri çeken dev banka HSBC yeni değerlendirmesinde bu tahmininden vazgeçti. Farklı enflasyon senaryolarını paylaşan dev banka dolar kurunda ise yıl sonu tahminini yükseltmek zorunda kaldı. Çoğu kurum için HSBC’nin dolar kuru tahmini iyimser kalsa da daha gerçekleşebilir bir görüntü ortaya koyuyor.

TL'DE DEĞER KAYBI HIZI BEKLENTİLERİ AŞTI

Türkiye ekonomisine dair yeni bir değerlendirme yapan HSBC’nin analistleri yazdıkları raporda şu ifadelere yer verdiler:

“Son dönemlerde TL’deki değer kayıpları beklediğimizden çok daha hızlı oldu. Döviz ile alakalı makro değişkenler ise yılın başından beri çok fazla değişmedi. Ancak enflasyon yüksek seviyelere ulaştı. Merkez Bankası da TL’nin nominal değer kaybına beklediğimiz seviyeden çok daha fazla müsaade etti. Merkez Bankası döviz kurunu önemsemeye devam ediyor. Son olarak 22 Şubat’ta yapılan açıklama ile Merkez Bankası döviz kurunu doğrudan politika odağı haline getirdi. Mevcut hal itibariyle TL’nin değer kazanması enflasyon hedeflemesi çerçevesinde bir ara hedef haline gelmiştir.”

Dolar bugün ne kadar? - Dünya Gazetesi

HSBC ekonomistleri dolar kuru tahminini nasıl yaptıklarını da açıkladılar. Buna göre Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahmini ile HSBC Economics’in ABD yıl sonu enflasyon tahmini verileri kullanılarak dolar kuru tahmini yapılıyor. Enflasyondaki değişkenlik ile beraber dolar kurunda da değişiklik olabileceğinin altı kalın bir çizgi ile çizildi.

DOLAR KURU TAHMİNİ YENİLENDİ!

HSBC’nin yaptığı dolar kuru hesaplamasında üç farklı enflasyon senaryosunun ortalaması alınarak hesaplama yapılıyor. Bu hesaplamanın detaylarının açıklandığı HSBC raporunda, “Yaptığımız yeni analize göre yıl sonu dolar kuru tahminimizi 33 TL olarak açıklamıştık. Bu tahminde şimdi revize yapılması zaruri olmuştur. Yıl sonu dolar kuru beklentimiz 36 TL’ye yükselmiştir.” denildi.

Dolar ne kadar? Euro kaç lira? 8 Eylül 2022 güncel dolar kuru… Dolar/TL… -  Son Dakika Haberleri

Ayrıca dev bankanın analistleri Türkiye ekonomisinin yakından takip edilmeye devam edildiği ve olası risklerin değerlendirmelerde dikkate alınacağı belirttiler.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç