Hollanda Hükümeti Açıkladı: Bu Kadrolara İşçi Alımı Yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hollanda Hükümeti Açıkladı: Bu Kadrolara İşçi Alımı Yapılacak

Hollanda hükümetinden bir son dakika açıklaması geldi ve birçok kadroya personel , işçi alımı yapılacağına yer verildi. İşte duyuru.

Kamu 15 Haz 2022 15:05 0
Hollanda Hükümeti Açıkladı: Bu Kadrolara İşçi Alımı Yapılacak

Hollanda işçi alımı yapacak.

Son dönemlerde yaşanan sıkıntılar, salgın ile birlikte başlayan süreçten sonra girilen ekonomik sıkıntılar ve toplumsal krizler nedeniyle Hollanda, birçok mesleekte çalıştıracak işçi bulamamaktan şikayetçi.

Avrupa'nın birçok ülkesinde yaşanan bu sıkıntıların son yeri Hollanda oldu. Hollanda hükümeti yaptığı açıklamada birçok personel alımı ilanı olduğu, ancak başvuru olmadığını, bu nedenle bu açıkların yurt dışından alınacak personellerle kapatılacağını duyurdu.

Hollanda Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Karien van Gennip konu ile iligli yaptığı açıklamada Avrupa ülkelerinden personel eksikliğinin kapatılacağını, başta Fransa'dan olmak üzere diğer Avrupa ülkelerindne ve Türkiye'den işçi alımı yapılacağına yer verildi.

Konu ile ilgili yayınlanan haberde Hollanda Temsilciler Meclisi'nin bu tasarıya tepki gösterdiği, diğer ülkelerden alınması gerektiği ancka Fransa'dan alınmaması gerektiğine yer verilerek, "Hollanda Temsilciler Meclisi, onun düşüncesine öfkeyle tepki gösterdi. Fikir çarpıcı: Fransız banliyöleri, yüksek suç oranlarıyla ünlü." ifadelerine yer verildi. 

İşçi alımına dair açıklamaların a yer verilen van Gennip, sorunlu kişilerin işe alınacağını söyleyerek , onların çalıştırılarak topluma kazandırılabileceğini savundu ve "Burada bildiğimizden çok daha yüksek. Bu Fransızlara veya örneğin okuldan ayrılan İspanyollara, burada konaklama endüstrisinde veya bahçıvanlıkta çalışmalarına izin vermek için yatırım yaptığımızı hayal edebiliyorum." ifadelerini kullandı. 

İŞÇİ ALIMI NE ZAMAN?

İşçi alımı henüz başlamadı. Yurt dışından işçi alımı yapılması için tasarının Hollanda Temsilciler MEclisi'nde olduğu ve yakın zamanda tasarının onaylanarak işçi alımı yapılacağına yer verildi. İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

ALIM BEKLENEN KADROLAR

Hollanda'ya yapılacak işçi alımında kadrolara şu şekilde yer verildi:

- Temizlik personeli

- Şoför

- Bekçi

- Hizmet personeli

- Çöp toplama personeli

- Garson

- Güvenlik görevlisi.

HOLLANDA NEREDE? ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Hollanda'nın haritadaki yeri şu şekilde:

Hollanda'da asgari ücret aylık 1.725 Euro.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç