Hollanda Emlak Sektörüne Neşteri Vurdu: Satılık ve Kiralık Ev Fiyatlarını Devlet Belirleyecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hollanda Emlak Sektörüne Neşteri Vurdu: Satılık ve Kiralık Ev Fiyatlarını Devlet Belirleyecek

Hollanda artan kira ve konut fiyatlarına neşteri vurdu. Artık evlerin fiyatları devlet tarafından belirlenecek.

Emlak 21 Mayıs 2022 16:23 2
Hollanda Emlak Sektörüne Neşteri Vurdu: Satılık ve Kiralık Ev Fiyatlarını Devlet Belirleyecek

Tüm dünyada kira ve konut fiyatları artmaya devam ederken Hollanda'dan tüm dünyaya örnek olacak bir hamle geldi: Kira ve ev fiyatları belirleme yetkisi devlet eline alındı.

Son günlerde Türkiye'de ciddi oranda kira ve konut fiyatları artışı yaşandı. Kısa sürede iki kattan fazla yaşanan artışlar sadece ülkemizde değil tüm dünyada yaşandı. Hollanda da bu durumdan etkilenen ülkeler arasında. 

Ancak Hollanda, tüm dünyaya örnek olacak bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Edinilen son dakika bilgilerine göre hükümet, bundna sonra kira ve satılık ev fiyatlarını belirleme yetkisini kendi eline aldı. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Toplu Konut ve Mekansal Planlama Bakanı Hugo de Jonge, söz konusu yeni düzenleme ile artık aylık kirası 1250 euroya kadar olan kiraların , arz telep oyunlarından korunacağını söyledi. Buna göre kirası 763 Euroya kadar olan konutlar serbest piyasadaki evler içinde puanlama sistemi getirilecek. 

Evin büyüklüğü, oda sayısı ve diğer özelliklerine göre bir puanlama yapılacak ve kira ile konut fiyatları buna göre belirlenecek. Bu hesaplama ile evler için en pahalıısı 1000 ile 1250 euro arasıjnda olacak. 

YÜZDE 90'I KORUNACAK

Kirası 1250 Euro'nun altında olan evlerin korunacağı bu sistem ile vatandaşların yüzde 90'lık kısmının korunacağına yer verildi. Bakan açıklamasında söz konusu düzenlemenin çok sert olduğunu , ama gerekli olduğunu da söyledi. 

ÖĞRETMEN, POLİS, HEMŞİRE VE MEMURLARA BELEDİYEDEN EV

Ülkede orta sınıf grubuna belediyeler tarafından uygun fiyatlı evler bulunacak . Bu gruptakilerin ev bulması daha da kolay olacak. 

900 BİN KONUT YAPILACAK

8 yıl içinde 900 bin yeni konut yapılacağı ve bu konutların 350 bininin orta gelir grubuna, 250 bini ise ev alacak durumu olmayanlara ucuza kiraya verilecek. 

TÜRKİYE'YE DE GELMELİ

Söz konusu düzenlemenin Türkiye'ye de gelmesini isteyenlerin sayısı çok. Sizce gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

TÜRKİYE 150 BİN SOSYAL KONUT YAPACAK

Türkiye, bu sene 150 bin sosyal konut için başvuruları alacak. Dar gelirli vatandaşlar , bu proje kapsamında ev sahibi yapılacak. Detayları için TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
tabikide gelmelii fırsatçılara inat
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ya kardeşim maaş neyse milletin maaşının 4 de 1 i kira olması lazım