Hollanda da Çiftçiler Ayaklandı! Marketlerde Raflar Boş Kaldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hollanda da Çiftçiler Ayaklandı! Marketlerde Raflar Boş Kaldı

Hollanda'da ülke ayakta! Hollanda hükümeti, nitrojen ve azot salınımını azaltmak için, inek çiftliklerini kapatma ve inekleri telef etme kararı aldı. 

Dünya 6 Tem 2022 16:06 0
Hollanda da Çiftçiler Ayaklandı! Marketlerde Raflar Boş Kaldı

Hollanda'da ülke ayakta! Hollanda hükümeti, nitrojen ve azot salınımını azaltmak için, inek çiftliklerini kapatma ve inekleri telef etme kararı aldı. 

Dünyanın birçok noktasında gıda krizi ile ilgili sorunlar tırmanırken Hollanda'da çiftçiler sokaklara döküldü.

İnek çiftliklerinin kapatılması ve ineklerin telef edilmesi kararına karşı çıkmak amacıyla protesto düzenleyen göstericilere polis ateş açtı. Çiftçiler sokağa dökülünce market rafları da bomboş kaldı. Ülkede alınan karar nedeniyle 15 binden fazla çiftçinin işsiz kalacağı belirtiliyor.

Hollanda hükümetinin imza attığı karar ortalığı yangın yerine çevirdi! Hükümet Davos İklim Zirvesi'ndeki görüşmeler üzerine nitrojen ve azot salınımı azaltmak amacıyla çiftçileri öfkelendiren bir karara imza atarak inek çiftliklerinin kapatılması ve ineklerin telef edilmesi kararı aldı. Hem çiftçileri işsiz bırakacak hem de inekten yapılan hayvansal ürünlerin yüzde 50 oranında azalmasına neden olacak karar sonrası çiftçiler ayaklandı. Protestolarda çiftçiler polis şiddetine ve gerçek mermilere maruz kaldı.

"DANA YERİNE BÖCEK YENMELİ"

Oda TV'nin haberine göre, Dünya Ekonomik Forumu Davos’ta “İklim Krizi” toplantısında, azot ve nitrojen salınımını azaltmak için inek çiftliklerinin kapatılmasına yönelik harekete geçilmesi kararı alındı.

Davos, resmi internet sitesinden yayınladığı yazılarda, doğayı ve iklimi korumak için “dana yerine böcek yemek” gerektiğini söyledi.

Davos’a giden zenginlerin ve siyasilerin lüks jetleri ve jetlerin çevreye verdiği zarar gündem oldu.

Hollanda hükümeti, Davos’ta alınan karara uydu ve inek çiftliklerini kapatma, gübreyi kısıtlama ve inekleri telef etmeye yönelik harekete geçti.

ÇİFTÇİLER AYAKLANDI

Hollandalı Çiftçiler, hükümetin kararını protesto etti. Parlamento’nun önüne inek getiren çiftçiler, daha sonra yolları ve gıda dağıtım merkezlerin ablukaya aldı. Araç giriş-çıkışı yapılamayan haller sebebiyle süpermarket rafları boş kaldı.

Hollandalı çiftçiler, “Doğayı kirletmiyoruz. Biz atık değil, gıda üretiyoruz. Zenginler doğaya bizden çok zarar veriyor. Biz olmazsak yiyecek de olmaz, raflar boş kalır” dedi ve protestolarını büyüttü.

POLİS ATEŞ AÇTI

Traktörlerle otoyolları kapatan Hollandalı çiftçiler, polis şiddetine maruz kaldı.

Göz yaşartıcı gaz, cop ve plastik merminin haricinde Hollanda polisi, çiftçilerin üzerine gerçek mermiyle ateş açtı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç