Hisseler, Borsa Neden Yükseliyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hisseler, Borsa Neden Yükseliyor?

Son dakika haberi: Borsada hızlı yükseliş devam ediyor. Bugün yüzde 3'ten fazla yükseliş görülürken vatandaşlar bunun nedenini araştırıyor.

Borsa 12 Eylül 2022 16:02 0
Hisseler, Borsa Neden Yükseliyor?

Borsa neden yükseliyor?

Borsa İstanbul'da yükseliş bugün de sürüyor. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre endeks bugün yüzde 3.18'lik yükseliş gösterdi ve tarihinin en yüksek seviyesine kadar çıktı. Yaşanan sert yükselişe baktıiımızda Bist 100'ün son bir ayda yüzde 26.86'lık yükseliş gösterdiği görüldü. Bugün yaşanan yükselişle endeks 3633 seviyesine kadar çıktı. İşte endekste son 1 aydaki yükselişin grafiği:

BORSA NEDEN YÜKSELİYOR?

Borsada endeksle birlikte diğer hisselerde de yükseliş görülüyor. Banka hisselerinden Vakıfbank son bir ayda yüzde 220'den fazla yükselirken vatandaşlar , yükselişin neden odluğunu araştırmaya başladı.

Bunun nedenlerinden ilki yabancı yatırımcı. Son dönemlerde borsaya yabancı yatırımcı akını olduğu ve yabancıların geçen hafta bir gün yaptığı satış dışında hisse alımı yaptığı bildirildi.

Bu açıklamanın yanı sıra yüksek enflasyona karşı parasının değerini korumak isteyen vatandaşlar , karlı olarak gördükleri yatırım aracı olan borsaya giriş yapıyor. Banka mevduat faizlerinin enfalsyonun çok altında olması nedeniyle vatandaşlar, parasını mevduatta tutmaktansa hisse alımına yöneliyor. 

BAKAN NEBATİ ETKİSİ

Son günlerde borsa ile ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Borsa İstanbul, halka açık şirketlerimiz ve yatırımcılarımız açısından her geçen gün daha da cazip hale geliyor. Bugün gelinen noktada, Sermaye Piyasamız 29 milyonu aşkın yatırımcı ve 56 milyonu aşan hesap sayısıyla, 4,8 trilyon TL’ye ulaşmış durumda." 

"Yerli ve yabancı yatırımcılarımız, şirketlerimizin bilançolarına, sermaye yapılarına ve karlılıklarına güveniyor, sermaye piyasalarına her geçen gün daha çok yatırım yapıyor. "BIST 100 endeksi, 1 yıllık süreçte yüzde 142 yükseliş kaydetti. Bu yükseliş, Borsamıza ve şirketlerimize duyulan güvenin en açık göstergesidir." dedi.

Bu açıklamalar sonrası yerli yatırımcıların borsaya akını daha da arttı.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com borsa, hisse, kripto paralar, döviz ve emtialar konusunda herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi yatırım danışmanları, yatırım uzmanları, aracı şirketler ve portföy yönetim şirketleri tarafından sunulan bir hizmettir. Finans7 sadece bilgilendirir.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç