Hindistan'ın Yasak Kararı Buğdayı Vurdu: Fiyatlar Yüzde 60 Arttı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hindistan'ın Yasak Kararı Buğdayı Vurdu: Fiyatlar Yüzde 60 Arttı

Buğdaya gelen şok ihracat yasağı kararından sonra dünyada buğday fiyatlarında ciddi yükseliş görüldü.

Tarım 16 Mayıs 2022 09:52 0
Hindistan'ın Yasak Kararı Buğdayı Vurdu: Fiyatlar Yüzde 60 Arttı

Son dakika : Yasak sonrası buğrday fiyatları fırladı.

Önceki gün Hindsistan'dan şok eden bir son dakika habeir geldi. Gelen bilgide Hindistan, kuraklığın baş göstermesi nedeniyle buğday ihracatını yasakladığını duyurdu. Gelen şok ihracat yasağı , tüm dünyada yankı uyandırdı ve bu durum da buğday fiyatlarına yansıdı. 

Amerika Birleşik Devletleri Chicago gösterge buğday vadelilerinde yüzde 6 seviyesinde bir artış görüldü ve fiyat 12.47 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaş sonrası da yükselen buğday, 2 aydan beri en hızlı yükselişini göstermiş oldu. 

YÜKSELİŞ YÜZDE 60

Sene başından bu yana yaşanan gelişmelerle birlikte buğday fiyatlarında yüzde 60'lık artış olduğu görüldü. 

HİNDİSTAN YASAKLADI

Delhi yönetimi tarafından alınan kararda, kuraklık nedeniyle buğday ihracatının yasaklandığına yer verildi. Söz konusu adım ile birlikte Delhi Yönetimi, dünyada yüzde 40 artan buğday fiyatlarını ülke içinde makul seviyede tutmak için bu adımı attıklarını söyledi. 

AVRUPA'NIN TAHIL AMBARLARI SAVAŞTA

Hindistan genellikle Bangladeş, Nepal ve Sri Lanka ülkelerine ihracat yapıyor. Avrupa'nın buğday ihtiyacı ise Rusya ve Ukrayna'dan geliyor. İki ülkenin savaşta olması nedeniyle Avrupa ülkeleri farklı ülkelere rotayı çizdi. 

Dünyanın en büyük ikinci buğday üreticisi olan Hindistan'da ise son 100 yılın en sıcak MArt ayı yaşandı. Yaşanan sıcak havalar nedeniyle buğdayda ciddi kayıp olduğu öğrenildi. Bu nedenle ihracat yasağının alındığı öğrenildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç