Herkesi İlgilendiriyor: 'Hiç Haberiniz Yok Ama Zengin Olmuş Olabilirsiniz'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Herkesi İlgilendiriyor: 'Hiç Haberiniz Yok Ama Zengin Olmuş Olabilirsiniz'

İslam Memiş'ten miras ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada dikkat çeken bir noktaya değinildi.

Emlak 23 Tem 2022 19:51 2
Herkesi İlgilendiriyor: 'Hiç Haberiniz Yok Ama Zengin Olmuş Olabilirsiniz'

Haberiniz yok ama belki zenginsinizdir.

Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş bir son dakika açıklamasında bulundu ve dikkat çeken ifadeler kullandı. Popüler video paylaşım platformu Youtube'da bulunan kanalı üzerinden bir video yayınlayan İslam Memiş, dikkat çeken ifadeler kullandı. 

İslam Memiş yaptığı açıklamasında birçok kişinin haberi olmadan zengin , milyoner olduğunu söyledi. Memiş yaptığı açıklamasını, "Belki milyonersin farkında değilsin!" ifadeleri ile paylaştı ve şu açıklamaları yaptı:

"Aramızda milyonerler var. Evet yanlış duymadınız. Bu videoyu izleyen milyonerler var. Ancak çoğu insan bunun farkında değil. Veya araştırmadı. Mirastan bahsediyorum. Özellikle geçmiş nesillerden kalan, ecdadımızdan kalan miraslardan pekço9ğumuzun haberi yok. Haberi olmadan hayatına devam eden binlerce kişi var.

Bunu duyanlar ilk olarak şöyle düşünebilir. Ben e devletten baktım üzerime bir şey yok. Benim kafamı bulandıracak herhangi bir miras davam yok. Ben rahatım diyebilirsiniz. Ama iş bildiğiniz gibi değil. Özellikle e devlet sistemine girdiğiniz zaman tapu kısmında üzerinize olan mülkleri görebilir, araç sorgusu ile üzerinize araç var mı diye sorgulayabilirsiniz. E Devletten üzerinize olanları görebilir , borçlarınızı öğrenebilirsiniz. İnternet hayatımızı kolaylaştırdı. 

Peki internet hayatımıza girmeden önceki yıllarda acaba neler oldu? Büyükannemiz dedemiz ya da onların anne babasından bize miras kaldı mı? Bu kayırlar tamamen manuel ortamda veya beyanlar üzerinden yazıldığı için Türkiye'de tam olarak tüm miraslar dijital ortama girilmiş değil.

O yüzden ben e devletten girdim üzerime herhangi bir miras kaldı mı baktım ve yok diye yapmayın. Eskilerden bundan 50 yıl önce genelde teknolojik imkanlar yok. Köyün muhtarları sözlü beyanlarla kayda giriyordu. Zamanında köylüleri saf yerine koyan çok uyanıklar da o ekilebilir tarım arazilerini yıllarca kullanıyor. Daha sonra yeni doğanlar da bu arazi dayımın. Diyerek kabulleniyor. Ama incelendiğinde gerçek ortaya çıkıyor. Yıllardır kullandığı ev dükkan araziler kendisinin, annesinin dedesinin miras hakkı olan bir kişiye ait olduğunu görüyor. 

Peki kendisinin nasıl haberi oluyor. Bunu kovalayan tecrübeli emlakçılar var. Mesela tarlaları parsel parsel toparlıyorlar. Topladıkları zaman da kapınızı çalıyorlar. Diyorolar ki size dedenizden babanızdan burası kalmış diyorlar. Ancak bu şekilde haberimiz oluyor.

Peki ben bunu emlakçıdan öğreneceğime kendim öğrenebilir miyim? Evet gayet güzel öğrenebilirsiniz. Bir avukat aracılığıyla veya bu işin en tecrübeli emlakçılarını seçerek onları bu işle görevlendirebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey mirasçılık belgesi, veraset ilamı diyoruz. Bunu noterden alıyorsunuz. Orada mirasçıların haklarının kimin olduğu belirleniyor. Veraset ilamı nedir? Ölen kişinin mirasçılarının adı soyadı bilgileri yazan veya bölünecek payın o kişiye kalacağını gösteren belge. 

Bu veraset ilamını noterden alabilirsiniz. Daha sonra bunu tapunun arşivinden detaylı olarak inceleyebilirsiniz. 

Türkiye'de binlerce kişi aslında milyoner. Aslında köpeyi dönmüş ancak bundna haberi yok" 

NE YAPILACAK?

Veraset ilamını alıp vukuatlı nüfus kayıt örneği ile bu araştıraya girebilirsiniz. Dedenizin ve diğer büyüklerinizin TC'leri olmayabilir ama kimlik bilgileri ile araştırma yapabilirsiniz."

İşte açıklamanın tamamı:

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Benim dedem babasının kütüğüne kayıtlı değil ve dediklerine göre iki tane köyleri var üstelik soyadını bile bilmiyoruz dedemin babası nerde ölmüş bilinmiyor yani zor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu yazıyı yazarken bile oqadr ynilis varki yaxinizkn hiç bir oqmi kalmadi