Herkes Beklemeye Geçti: ÖTV Matrah Düzenlemesi Satışları Durdurdu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Herkes Beklemeye Geçti: ÖTV Matrah Düzenlemesi Satışları Durdurdu

Renault Group Ceo'su Hakan Doğu yaptığı son dakika açıklamasında satışların durma noktasına geldiğini söyledi.

Taşıt 22 Kasım 2022 12:15 0
Herkes Beklemeye Geçti: ÖTV Matrah Düzenlemesi Satışları Durdurdu

Son Dakika: Renault Group Türkiye CEO’su Hakan Doğu'dan ÖTV matrah düzenlemesi geldi. Doğu yaptığı son dakika açıklamasında otomobilde gerçekleşmesi beklenen matrah düzenlemesi haberleri sonrası sektörün durma noktasına geldiğini, 1 Aralık tarihinin verilmesi nedeniyle satışlaırn durduğunu söyledi.

1 Aralık'ta yapılacak matrah düzenlemesi hakkında son dakika açıklamasında bulunan Renault Group Türkiye CEO’su Hakan Doğu, Boomberg Haber Televizyonuna konuk oldu ve 1 Aralık tarihinin açıklanmasının pek hoş olmadığını söyledi.

ÖTV!'de matrah düzenlemesi için net tarihin verilmesi nedeniyle satışların durduğunu söyleyen Doğu, "Biz de basından takip ediyoruz. Bu işin hemen yapılmayıp, 1 Aralık’a kadar beklenmesi pek hoş olmadı. Çünkü bütün sektör durmuş durumda. Kimse ne birinci ne de ikinci elde araba alıp satıyor. Düzenleme olumlu bir hareket, Türkiye’de otomobil üzerinde vergiler çok yüksek bunların kademeli olarak düşürülmesi gerekir. Ülkemizde bin kişiye 160 araba düşüyor bunun da 40 tanesi 20 yaş üzerinde. Nüfusumuzun yarısının 30 yaş altında olduğunu düşünürsek, Türkiye’de otomobil bir ihtiyaç. Bu şartlar altında halkımız otomobile erişimde sıkıntı çekiyor" dedi.

NE OLACAK , NASIL OLACAK?

1 Aralık tarihinde ÖTV'de matrah düzenlemesi gelecek. Matrah dilimleri değiştirilecek ve araba fiyatlarında vergi kısmında indirim olacak. MATRAH İLE FİYATLAR NE KADAR DÜŞECEK ? >>> TIKLAYIN

ÖTV matrah düzenlemesi geldiğinde bildirimle haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç