Herkes, altından diri fay hattı geçmeyen bu şehre gidiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Herkes, altından diri fay hattı geçmeyen bu şehre gidiyor

Son dakika haberi: Deprem fay hattı olmayan şehre göç başladı. Yaşanan göç ile birlikte şehrin nüfusu çok arttı.

Yerel Haberler 11 Mart 2023 23:10 0
Herkes, altından diri fay hattı geçmeyen bu şehre gidiyor

Herkes, deprem fay hattı olmayan şehre göç ciddi oranda arttı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremden sonra Marmara depremi için önemli uyarılar geldi. Uyarılar gelmesi sonrasında vatandaşlar, deprem tehlikesi olan illerden, fay hattının altından geçmediği illere gitmeye başladı.

Türkiye aktif fgay hattı haritası şu şekilde:

Deprem tehlikesi nedeniyle Kastamonu'ya akın eden vatandaşlar sonrası şehirde ne satılık ne de kiralık ev kaldı. Şimdi satılık arsa satışları da hızlı şekilde artmaya başladı. 

3. derece deprem bölgesi olan Kastamonu, Türkiye'nin deprem bakımından en güvenli yerlerinden biri. Bu durum nedeniyle son dönemde Kastamonu'ya göçler 2 kat arttı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kastamonu Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Ak konu iel ilgili yaptığı açıklamada, "Deprem açısından Kastamonu şu anda bir risk barındırmıyor. Kastamonu fay hattında değil, o yüzden güvenli illerden birisi. Kastamonu’ya özellikle İstanbul’dan yoğun talep var. İstanbul’da ihtimal bir depremden ötürü Kastamonu’da ikamet etmeyenler şehrimize dönmeye çalışıyorlar. Müstakil evler ya da arsalar arıyorlar. Gelenler de 'En fazla 5 katlı evin var mı?' diye soruyor. Yüksek katlı binalardan çekiniyorlar. Her gün bununla ilgili talepler alıyoruz. İnşallah bu süreç geçicidir. Halkımızın bu tedirginliği bir an önce biter. Ev talepleri fazla, kiralar çok fazla arttı. Bizler kiralık ya da satılık ev ya da arsa bulmakta zorluk çekiyoruz. Şu anda elimizde kiralık evimiz yok. Açıkçası satılık evimiz de yok. Pandemi de yapılan evler azaldığı için ikinci el evler mevcut şu anda. Herkes kendi imkanlarına göre bir ev sahibi olmaya çalışıyor. Yeni bina stoku şu anda bulunmuyor. Şu anda hiç kimse yüksek katlı evlere talip olmuyor ama bunun geçici olduğunu düşünüyorum. İleride yine aynı şekilde talepler olacaktır. Bize bu deprem düşündürdü ki Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yatay mimari yapılması gerekiyor. Milletimizin şu anda TOKİ konutlarına talebi var. Bugün iki kişi TOKİ konutlarında eviniz var mı diye geldi. İnşallah bundan sonraki yapılaşmalar yatay mimari olur, daha sağlam binalar yapılır ve bu tedirginliğimizi de üzerimizden atarız" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç