Her Seferinde Daha Gelmez Dedikçe Yine Zam Geldi: Yumurtaya Bir Zam Daha Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Her Seferinde Daha Gelmez Dedikçe Yine Zam Geldi: Yumurtaya Bir Zam Daha Geliyor

Son dakika haberler: Yumurta fiyatlarına art arda gelen zamlara bir yenisi daha ekleniyor.

Tarım 28 Tem 2022 20:45 0
Her Seferinde Daha Gelmez Dedikçe Yine Zam Geldi: Yumurtaya Bir Zam Daha Geliyor

Son dakika haberi: Yumurta fiyatları hakkında son dakika açıklaması geldi ve yeni zammın yolda olduğuna yer verildi. 

Son dönemlerde yem fiyatlarında yaşanan ciddi yükseliş nedeniyle yumurta fiyatlarına art arda büyük zamlar geldi. Art arda yapğpılan zamlara geçen gün bir yenisi daha eklenmiş ve 30'luk yumurta fiyatı 60 liraya kadar çıkmıştı. Son zammın ardından bir son dakika açıklaması daha geldi ve yumurta fiyatlarına bir zammın daha yolda olduğuna yer verildi. 

Sektör temsilcileri yaptıkları son dakika açıklamasında yem fiyatlarının son bir sene içinde iki üç kat arttığını söyledi ve maliyetlerin şimdi kurtarmadığına yer verildi. Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUMBİR) Eski Başkanı Hasan Konya'dam gelen son dakika açıklamasında tavuk yemine son 3 ayda yüzde 560 civarında zam geldiğini söyledi.

Bloomberg Haber Televizyonunda Cemre Nur Karaca'ya konuk olan Konya,  tavuk yemine son 3 ayda gelen fahiş zamlar nedeniyle yumurtanın maliyetinin daha da arttığını söyledi. Dünyada yaşanan gıda krizinin yumurta sektörünü ciddi oranda etkilediğini söyleyen Konya, maliyetlerin 3 kata kadar arttığını ve bu maliyetlerin hala etiketlere tam yansıtılmadığını, zararına satışların olduğunu söyledi. 

Hasan Konya canlı yayında yaptığı açıklamada, “Maliyetler 2-3 kat artmış durumda. Merkez Bankası'nın enflasyon raporunda açıkladığı enflasyon hedeflemesini de gerçekçi bulmuyorum. Çünkü maliyetler her gün biraz daha artarken gıda fiyatlarında bir düşüş söz konu olamaz. Önümüzdeki Ekim - Kasım ayları gibi artan maliyetlerle yumurtanın kolisi 75 TL’ye çıkacak.” ifadelerini kullandı.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç