Her 2 Günde 1 Milyar Dolar Para Kazanıyorlar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Her 2 Günde 1 Milyar Dolar Para Kazanıyorlar

Krizler, salgın ve savaş zenginlerin işine yaradı. Birçok zengin, her 2 günde 1 milyar dolar para kazanıyor.

Finans Magazin 27 Mayıs 2022 19:58 0
Her 2 Günde 1 Milyar Dolar Para Kazanıyorlar

2 günde 1 paraları 1 milyar dolar artıyor.

İngiltere'de Oxfam tarafından yayımlanan bir rapor dünya gündemine oturdu. Yayımlanan raporda her 30 saatte bir olmak üzere 573 kişinin yeni dolar milyarderi olduğunu ve son dönemlerde yaşanan gıda ve enerji fiyatları artışından beslendiklerini , bu kişilern her 2 günde bir 1 milyar dolar kazandığını belirtti. 

İngiltere merkezli olan uluslararası insani yardım kuruluşu Oxfam'ın 'Acıdan Kar Elde Etmek' başlığını verdiği raporda gıda ve enerji sektöründe milyarderlerin servetlerine servet kattığına yer verldi. Bu kişilerin her 2 günde 1 milyar dolar daha fazla para kazandığını duyurdu.

Temel ihtiyaç ürünlerinin maliyetlerinin önceki senelere göre ciddi miktarda arttığı ve enerji ile gıda sektöründe olan zenginlerin her geçen gün daha da zengin olduğu ve ciddi paralar kazandığına yer verildi. 

Pandeminin ilk 2 yılında zenginlerin paraları, son 23 yılın toplamından daha da fazla artış gösterdi. Bununla birlikte dünyada milyarderlerin toplam paraları, küresel gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 13.9'luk kısmına kadar ulaştı. 

HER 33 SAATTE 1 MİLYON KİŞİ YOKSULLAŞIYOR

Her 33 saatte 1 milyon kişi olmak üzere 263 milyonu aşkın kişinin ise aşırı şekilde yoksullaştığına yer verildi.

SALGIN, SAVAŞ, KRİZLER ZENGİNLERE YARADI

Hazırlanan rapor ile ilgili konuşan Oxfam Uluslararası İcra Direktörü Gabriela Bucher, inanılmaz arışı Davos ile eş zamanlı şekilde paylaştı ve "Milyarderler, servetlerindeki inanılmaz artışı kutlamak için Davos'a geliyorlar. Salgın ve halihazırda gıda ve enerji fiyatlarındaki keskin artışlar, onlar için lütuf oldu." ifadelerini kullandı. 

Açıklamada milyonlarca insanın hayatta kalmaya çabaladığını söyledi ve "Milyarderlerin servetleri artık daha akıllı ya da daha çok çalıştıkları için artmadı. İşçiler daha az ücretle ve daha kötü koşullarda daha çok çalışıyor. Süper zenginler, sistemi onlarca yıldır herhangi bir ceza almadan kendilerine göre ayarladı ve şimdi bunun faydasını görüyorlar. Özelleştirme ve tekeller, yasal düzenlemelerin ve işçi haklarının yok edilmesiyle, dünya servetinin şok edici bir miktarına ele koyarken, nakitlerini hükümetlerin suç ortaklığıyla vergi cennetlerinde saklıyorlar." ifadelerini kullandı. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç