Her 100 Kişiden 64'ü Tatil Yapacakmış
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Her 100 Kişiden 64'ü Tatil Yapacakmış

Avansas tarafından bir anket yapıldı ve Türkiye'de her 100 çalışandan 64'ünün tatil yapacağı ortaya çıktı.

Yaşam 23 Haz 2022 17:15 1
Her 100 Kişiden 64'ü Tatil Yapacakmış

Türkiye'de her 100 çalışandan 64'ü tatile gidecek.

Bir araştırma şirketi tarafından anket yapıldı. Türkiye genelinde birçok şehirde toplamda 3 bin 634 kişi ile yapılan araştırmada çalışanların yüzde 64'lük kısmı bu sene tatile gitme planı yaptığını söyledi. Tatile gitme planı yapan kişilerin yüzde 71'lik kısmı kendi aracı ile tatil yapacağını söylerken en çok gidilecek yer de Antalya olarak öne çıktı. 

TATİLSİZ 2 YIL

Koronavirüs pandemisi nedeniyle geçen iki senede birçok kişi tatil yapamadı ve yaz aylarını evlerinde geçirdi. Bu dönemde evlerinde olan vatandaşların birçoğu, bu sene tatile gitmek istediğini ,bu nedenle hazırlıklara başladığını söyledi. 

KURBAN'DA GİDECEKLER

Kurban Bayramı'na günler kala vatandaşların tatil planını tamamladığı ve Kurban Bayramı ile tatili birleştirdikleri, tatil beldelerine giderek tatillerini buralarda değerlendirecekleri öğrenildi.

TATİL İÇİN EN ÇOK TERCİH EDİLEN YERLER

Vatandaşlara sorulan soruda, tatillerini nerede geçirecekleri soruldu. Bu soruya vatandaşların verdiği cevaplar Antalya, Muğla ve İzmir olarak öne çıktı. Bu 3 şehri aşağdaki şehirler takip etti:

Balıkesir,

Aydın,

Mersin,

Çanakkale,

İstanbul

Edirne 

OTEL TERCİH EDENLER

Tatile gideceklerin yüzde 44'lük kesimi tatil planını gelecek ay için yaparken yüzde 37'lik kısım Ağustos ayında , kalan kesimin ise Eylül ayında tatil yapmayı planladığı öğrenildi. Avansas tarafından yapılan ankete katılanların yarısından azı , 100 kişiden 47'si tatilini otelde geçireceğini söyledi.

Kalan kişilerden 18'i kendi yazlıklarında tatil yapacaklarını söylerken 15 kişi ise kiralık ev tutacaklarını ve tatillerini buırada yapacaklarını söyledi. Pansiyonda kalacakların sayısı ise yüzde 5.

KAMP ÇOK AZ

Tatile gitme planında en az oran kamp. Yüzde 2'lik kısım kampa gideceklerini söyledi. En güzel kamp yerleri için TIKLAYIN

TATİLE GİDECEK KİŞİNİN CEBİNDEN ÇIKACAK PARA

Bu sene tatil yapmak isteyenlerin cebinden hiç çıkmazsa 5 bin lira çıkacak. Ayarlanacak otele göre tatil ücreti 20 bin lira ve hatta daha fazlasına bile denk geliebiliyor.

ANKETİ NEREDE YAPTILAR ACABA

Ankette her 100 kişiden 64 kişinin tatile gideceği öğrenildi. Sosyal medya üzerinde bunu gören vatandaşlar, acaba bu anketi nerede yaptılar sorusunu sormaya başladı. Tepkilerde, asgari ücretle çalışılan işçilere sorulsa keşke ifadeleri kullanıldı.

Peki siz tatil yapacak mısınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ana babayi ziyaret etmek evlatlik görevinii tatil yaptilar 😁😁