Hem Müstakil Hem Müşterek Arsa: TOKİ Arsasına Ev Yapılacaklara Verilecek Destekler Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hem Müstakil Hem Müşterek Arsa: TOKİ Arsasına Ev Yapılacaklara Verilecek Destekler Açıklandı

TOKİ 1 milyon konut arsasına başvuru yapan ve evi nasıl yapacağını kara kara düşünenlere bakanlıktan iyi haber geldi.

TOKİ Başvuru 9 Kasım 2022 15:01 0
Hem Müstakil Hem Müşterek Arsa: TOKİ Arsasına Ev Yapılacaklara Verilecek Destekler Açıklandı

TOKİ arsasına ev yapacaklara destek müjdesi.

TOKİ 1 milyon konut arsası ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bugün Türkiye Büyük Millet MEclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın bütçesi görüşüldü. Düzenlenen bütçe görüşmesine Bakan Murat Kurum katıldı ve Bakanlığın 2023 yılı bütçesine dair sunumlar yaptı. 

Bütçe sunumunda TOKİ kampanyaları hakkında açıklama yapan Bakan Murat Kurum, arsaya başvuru yapan ve kurada adı çıkması sonrası ev yapacak vatandaşlara destek verileceğini söyledi.

1 milyon konut arsası ve 10 bin işyeri başvurusunun devam ettiğini, başvuruların 15 Kasım tarihine kadar alınacağını söyleyen Bakan Kurum, "Şu anda 1 milyon konut amaçlı arsa ve 10 bin iş yerine başvurularımızı almaya devam ediyoruz. Konuta başvuran kardeşlerimizin arsaya da başvurabilmeleri için 7 Kasımda sona eren başvuru süremizi 15 Kasıma kadar uzattık" dedi.

EV YAPACAKLARA DESTEK VERİLECEK

Konut arsasına ev yapmak zorunlu. İlk 1 senede temelin atılmış ve 2 senede tamamlanmış olması gerekmektedir. Bu nedenle birçok vatandaşın kafası karışmış durumda. Ancak bu konuda vatandaşların sıkıntı yapmaması gerkeitğini söyleyen Bakan Kurum, "TOKİ’mizle arsalarına ev yapacak vatandaşımıza proje desteği vereceğiz, örnek projelerimizden faydalanmalarını sağlaya cağız ve talep etmeleri hâlinde yapım desteğini de yine arsa alan kardeşlerimize sunacağız. Yine, yapacağımız 10 bin iş yerini de sıfır atığa uyumlu, enerji verimli sistemlerle donatacak, esnafımıza en sağlıklı çalışma ortamını sunacağız. İmkânları kısıtlı vatandaşlarımız için başlattığımız bu projenin yanı sıra, tüm vatandaşlarımızın başvurabileceği bir kampanyayı da Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz eliyle gayrimenkul sektörümüzle birlikte, yine Hazine ve Maliye Bakanlığımızın da destekleriyle yapacağız" ifadelerini kullandı.

Kadın erkek TOKİ arsasına başvuru yapanlarla bilgi alış verişi için Facebook grubumuza TIKLA KATIL

ARSA SON BAŞVURU TARİHİ VE KURA ÇEKİMİ

Arsa başvuruları 15 Kasım tarihinde sona erecek ve daha sonra kura çekimi süreci başlayacak. İl İl ayrı şekilde kuralar çekilecek. Kura tarihleri netleşince haberdar olmak için finans7 mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç