Hedef enflasyonuna göre maaş zammı verilecekse, bu unutulmamalı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hedef enflasyonuna göre maaş zammı verilecekse, bu unutulmamalı!

Maaş zammı hedef enflasyona göre yapılacaksa son dönemdeki kayıpların dikkate alınması gerekmektedir.

Ekonomi 24 Mayıs 2024 15:11 1
Hedef enflasyonuna göre maaş zammı verilecekse, bu unutulmamalı!

Maaşlar hedef enflasyona göre verilecekse önce geçmiş telafi edilmeli.

Kamu personelleri, emekliler ve asgari ücretlilerin maaşlarının hedef enflasyona göre belirlenmesi için açıklama gelirken gelen son dakika detayı finans7 olarak öne sürüldü.

Açıklamada maaş zamlarının gerçekleşen enflasyona göre değil de hedef enflasyona göre yapılması gerektiği, bu şekilde yapılacak maaş zamlarının enflasyonun düşürülmesine yardımcı olabileceğine yer verildi.

Gelen açıklama sonrası memur emekli ve işçiler, düşük maaş zammı paniğine girerken Finans7'den bu konuda bir öneri, daha doğrusu olması gereken konu gündeme getirildi.

HEDEF ENFLASYONA GÖRE VERİLİR, GEÇMİŞ YOK SAYILIRSA ÖMÜR BOYU İÇERDEN GİDER

Kamu personelleri, emekli ve asgari ücretlilere maaş zammı hedef enflasyona göre yapılırsa son dönemin enflasyonu vatandaşın cebinden gidecek. Bu nedenle böyle bir düşünce varsa önce geçmiş yılın enflasyonu maaşa eklenmeli, bunun üzerine beklenti enflasyonuna göre bir maaş zammı yapılmalıdır. Ancak bu şekilde yapılacak maaş zammı daha adil olacaktır.

Sizce maaş zammı nasıl belirlenmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
asgari ücretin üzerinde olmaliki çalışan insanlar emekli olabilmek için çalışmalı yani yüksek maaş olursa daha çok işçi emekli olmak için çalışır emeklilik için teşvik olması lazım maaş düşük olursa insanlar ne diye çalışıp emekli olmak istesin hic istemezler çalışmazlar