Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan taşıtta ÖTV zammı açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan taşıtta ÖTV zammı açıklaması geldi

Taşıtta ÖTV zammı gelecek mi? Sıfır araba fiyatları zamlanacak mı? Bakanlık yetkilileri ÖTV zammı sorusuna cevap verdi. İşte gelen son dakika açıklaması.

Taşıt 20 Ağu 2023 23:15 0
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan taşıtta ÖTV zammı açıklaması geldi

Taşiıtta ÖTV yükselecek mi? Net cevap geldi.

Son dönemlerde sosyal medya üzerinde, özellikle de taşıt gruplarında, sayfalarında yapılan paylaşımda yeni bir vergi artışının gündemde olduğu, vergi artışı ile birlikte taşıttan alınan ÖTV oranlarının artırılacağına yer verildi.

Taşıtta ÖTV oranları artacak iddialarının sıklıkla dile getirilmesi sonrası birçok vatandaş, araba almak için bayilere akın etti. ÖTV zammı gelecek araç fiyatları daha da artacakbeklentisi ile araba almaya yönelen vatandaşlar için son dakika açıklaması geldi.

İMAS Başkanı Ertemel yaptığı son dakika açıklamasında ÖTV artışı iddialarına değindi. Bakanlık yetkilileri ile bir görüşme yaptıklarını söyleyen Ertemel, herhangi bir ÖTV artışının gündemde olmadığını söyledi. Bayilerin, sırf vatandaşlar araba alsın diye bu şekilde haberlerin şişirildiğini söyleyen Ertemel, ÖTV zammı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

 "Bayi ve distribütörler özellikle şu anda mesela 'ÖTV yükselecek' korkusu verip, tüketiciye 'bir an önce araba alın' mesajı veriyor. Ellerinde kaldı bu arabalar. Bu konuyu empoze etmeye çalışıyorlar. Bakanlık yetkililerimizle görüştüğümüzde şu anda böyle bir çalışmanın da kesinlikle olmadığını bize ilettiler. Yani şu anda, ÖTV yükseltilmesiyle alakalı herhangi bir çalışma yapılmıyor"

İKİNCİ EL ARABA 1 AY

Ertemel açıklamasının devamında 2. el arabalara da değindi ve ikinci el araç konusunda da fiyatların güncellenmesi gerektiğini, ikinci el fiyatlarının da bir ay içerisinde rayına oturmasını beklediklerini söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç