Hazine ve Maliye Bakanlığı, esnafa ÖTV'siz ticari araç detaylarını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hazine ve Maliye Bakanlığı, esnafa ÖTV'siz ticari araç detaylarını açıkladı

Esnaflara ÖTV'siz ticari araba ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, ÖTV'siz arabaya ilişkin ilk detayları verdi.

Taşıt 24 Nisan 2023 18:31 7
Hazine ve Maliye Bakanlığı, esnafa ÖTV'siz ticari araç detaylarını açıkladı

Ticari araçlar ve taksilerde ÖTV indirimi detayları belli oldu.

Taşıtta son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada arabalarda ÖTV hesabı ile ilgili detaylara yer verildi. Araç türüne göre ÖTV'de düzenleme açıklaması Bakan Nebati'den geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı ÖTV açıklamasından sonra konuşan Hazine ve MAliye Bakanı Nebati, düzenleme kapsamında ticari taksilerin ÖTV oranı yüzde 45 ile 80 aralığında olan ve motor silindir hacmi bin 600 santimetre küpü geçmeyen binek arabaların ÖTV muafiyeti kapsamına alınacağını, söz konusu destekten yararlanacak diğer araçlara ilişkin detayların ise hazırlanacak mevzuat düzenlemesi ile birlikte belli olacağını duyurdu.

Bakan Nebati açıklamasında, dolmuş, servis, minibüs ve midibüs ile otobüslerini değiştireceklerden ÖTV alınmayacağını söyleyerek, "Düzenlememiz kapsamında taksi, dolmuş, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı ile ticari yük taşımacılığında yetkilendirilmek suretiyle faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişiler, sahip oldukları ve faaliyetlerinde kullandıkları taşıtları aynı cins taşıtlar ile yeniledikleri takdirde bu taşıtların alımı sırasında ÖTV ödemeyecek" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN MÜJDE VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada ticari araçlarda ÖTV muafiyeti ile ilgili, "Ticari aracını yenilemek isteyen esnafa müjdemiz var. şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, çekici işletmeciliği, aynı cins taşıtlarını yenilerken ötv ödemeyecek. Tüm bu konularla ilgili detaylar açıklanacaktır. İnşallah yeni Meclis faaliyete geçtiğinde ilk yapacağımız işlerden biri bu olacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

EMRE ÖZPEYNİRCİ'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Gazeteci Emre Özpeynirci yaptığı açıklamada bu kampanyanın detaylarını şu şekilde verdi:

"Esnaf ticari aracını eğer aynısıyla yenilerse ÖTV ödemeyecekmiş. 

Ticari araç ÖTV'si otomobil kadar değil; %1-15 arasında. Ama yine de iyi. 

%18 KDV ise devam 

ÖTV asıl otomobillerde yüksek. 

Şu an %70 ila 220 arasında. 

(%45-50-60 ÖTV'li araç kalmadı)

Bu arada tabi ki indirim olsa da (zaman ne zaman belli değil) ortada araç yok"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Devlet biseyler yapıyorda esnaf ( hepsi için demiyorum) üçkağıtçı...indirim gelse ne olacak...piyasada araba mı var...bayiye telefon açıp soruyoruz ..araç YOK...Devlet bu konuyu takibe almalı..usulsüz olanları ticaret men etmeli
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Hepsi yalan Dolan. Her zamanki gibi sallıyorlar. Araba zaten yok piyasada. Seçim yatırımı bunlar. 21 senedir naptiniz çalmaktan başka. Hadi ordan. Yemezler. Oy falan yok size. Bittiniz. Yargılanacaksınız hepiniz. Hırsız sürüsü.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Ötv indirimi olmadan araba almak çok zor.
Ziyaretçi 12 Ay Önce
SİFİR ARAC BULUNURSA ALİRİZ BU İS YİNE STOKCUYA YARAR. BİNİCİYE YARAMİYOR.
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Hepimiz bekliyoruz ilk arabasını alan ötvsiz alabilsin yoksa araba almak hayal oldu