'HAYIRLI OLSUN' Dedi: Taşerona, Sözleşmeliye, Belediye Şirket İşçilerine Kadroda Son Dakika Gelişmesi 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

'HAYIRLI OLSUN' Dedi: Taşerona, Sözleşmeliye, Belediye Şirket İşçilerine Kadroda Son Dakika Gelişmesi 2022

Sözleşmeli personellere, taşerona ve belediye şirket işçilerine kadroda son dakika gelişmesi.

Çalışma Hayatı 14 Eylül 2022 19:40 380
'HAYIRLI OLSUN' Dedi: Taşerona, Sözleşmeliye, Belediye Şirket İşçilerine Kadroda Son Dakika Gelişmesi 2022

Sözleşmeliye, taşerona kadro konusunda açıklama geliyor.

Sözleşmeli kamu personellerine , taşerona kadroda kritik süreçte sona gelindi. 500 binden fazla sözleşmeli kamu personelinin kadroya geçirilmesi, 90 bin kadroya geçirilmeyen taşeron işçi ile geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümü için geçen gün görüşme yapıldı. 

Çalışma Bakanlığı tarafından dün yapılan toplantıda sözleşmeli personellere kadro konusunda son görüşmeler yapıldı ve çalışmalara son şekli verildi. Bunun ardından düzenleme taslak metin olarak hazırlandı ve Cumhurbaşkaı Recep Tayyip ERddoğan'a sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmasından sonra sözleşmeli kamu personellerine kadro konusu meclise sevk edilecek. Ekim ayının ilk haftasında meclise sevk edilecek söz konusu düzenleme sonrasın da taşeron konusu gündeme gelecek.

90 BİN TAŞERON , GEÇİCİ İŞÇİ VE MADEN İŞÇİSİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son  açıklamada kadro sürecinde , mevzuata takıldığı için kadroya geçen ve mağdur edilen 90 bin işçinin kadroya geçirileceğini söyledi. Bunun yanı sıra 10-12 ay çalışıp işsiz kalanb geçici işçiler ile maden işçininin de sorunlarının çözüleceği öğrenildi.

EN ÇOK TALEP: BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ: "UMUTLANDIRAN AÇIKLAMA"

On binlerce belediye şirket işçisi taşerona geçici işçilere verilen kadro çalışmasında kendilerine de yer verilmesini ve kadroya geçmek istediklerini söyledi. Bu konuda umutlandıran bir açıklama Gazeteci Engin Pınarbaşlı'dan geldi ve Pınarbaşlı kadro kapsamına belediye şirket işçileri ile geçici işçiler, KİT BİT ve diğer birçok kesimin de alındığını, düzenlemede sona gelindiğini söyledi. Kulislerden aldığı bilgileri aktaran Pınarbaşlı, bunu 'HAYIRLI OLSUN' ifadeleri ile kamuoyuna açıkladı. 

Sizce kadro mu gelmeli yoksa özlük hakları mı düzenlenmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

KADRO KONUSU NE ZAMAN GELECEK?

Söz konusu düzenleme, sözleşmeli personellere kadro verilmesi sonrası gündeme gelecek. Gelecek ay sözleşmeli personellere kadro meclis gündemine gelecek. Ekim ayının ortalarına doğru meclise gelmesi beklenen düzenlemeden sonra taşeron işçi düzenlemesinin Kasım ayında gelmesi bekleniyor. Düzenleme geldiğinde kaçırmamak, haberleri anbean takip etmek için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (380)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
çalışanların pozisyonları, konumları parça pinçik edildi. çalışanı nasıl sömürürüz değil de , çalışanın emeğinin karşılığını nasıl ödeyebiliriz sorusuna cevap istiyoruz. Lütfen 450 bin belediye taşeronlarının haklarını verin. verin ki Türkiye mutlu olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Belediyede çalışan işçilere kadro istiyoruz lütfen sesimizi duyun bıktık artık asgari ücret almaktan işten atılma korkusundan...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Belediye şirket işçilerine Koşulsuz tam kadro istiyoruz...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
BELEDİYEDE GÜVENLİKLER KİMSE DEYİNMİYOR KADRO İSTİYORUZ GERÇEK KADROOOO
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
KADRO İSTİYORUZ BELEDİYE TAŞERONA