Hayat Sigortası Olmadan Çekilecek Kredi Daha Pahalı Olabilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hayat Sigortası Olmadan Çekilecek Kredi Daha Pahalı Olabilir

Bankaların , hayat sigortası olmadan vereceği kredilerde faiz oranları birçok bankada sigortalıdan yüksek olacak.

Kredi 25 Eylül 2022 15:28 0
Hayat Sigortası Olmadan Çekilecek Kredi Daha Pahalı Olabilir

Sigortasız kredi daha fazla olacak.

Bankaların kredilerle ilgili yeni kararı Resmi Gazete 'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu yeni kararda artık bankaların  tüketici ve konut kredilerinde vatandaşlara artık iki teklif sunması zorunlu oldu. Hazırlanacak form ile artık bankalar, vatandaşlara sigortalı ve sigortasız şekilde iki teklif sunacak. 

Bilindiği üzere geçen aylarda banka kredilerinde sigorta şartı kaldırılmış, ancak birçok banka verdiği kredileri güvence altına almak için sigortasız kredi vermemişti. Bu durum ile ilgili yeni bir karar geldi. Yeni karara göre artık bir kişi , kredi çekmek için bankaya gittiğinde artık ona iki teklif sunulacak. Sunulacak tekliflerin biri sigortasız şekilde çekilecek kredinin geri ödeme planı olacak. Diğeri ise hayat sigortası yapılacak çekilecek kredide geri ödeme detaylarına yer verilecek. Krediyi çekecek vatandaş, bu plana bakarak çektiği krediye göre ne kadar geri ödeme yapacağını, sigortalı ile sigortasız arasındaki farkı net görecek.

SİGORTA NE İŞE YARIYOR?

Sigorta vefat durumunda kalanları rahatlatıyor. Diyelim ki kredi çeken kişi, henüz kredinin ödemeleri devam ederken vefat etti. Bu durumda eğer kredide hayat sigortası yoksa para resmi varislere kalıyor. Eğer sigortalı ekilde çekildiyse kalan paranın hepsini sigorta şirketleri ödüyor.

AMA DAHA FAZLA

Hayat sigortası primleri müşteri tarafından ödeniyor. Sigorta yapılmadan kredi çekilmesi durumunda her ne kadar daha az ödeme yapacakmışız gibi dursa da risk oranı arttığı için bankalar , biraz daha yüksek faizle kredi kullandırma yoluna gidecek. Bu da sigortalı çekilecek kredinin masraflarından daha çok faiz farkını karşınıza çıkacak. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç