Havalar soğuyor: Bu illere şiddetli yağmur geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Havalar soğuyor: Bu illere şiddetli yağmur geliyor

MGM'den yapılan son dakika açıklamasında birçok ilde şiddetli yağışların beklendiğine yer verildi. İşte hava durumu.

Yaşam 8 Nisan 2024 0
Havalar soğuyor: Bu illere şiddetli yağmur geliyor

Meteoroloji'den son dakika: Bu illere şidetli yağmur geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada MHM, bugün birçok ilde kuvvetli yağışlar beklendiğini bildirdi.

Gece saatlerinde bazı illerde başlayan şiddetli yağmur, sabah saatlerinde birçok ilde devam ederken gün içinde yağışların daha fazla bölgede etkisini göstereceği ve hayatı olumsuz etkileyeceği bildirildi.

"Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Mardin Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, dik ve eğimli yamaçlarda kar erimesine bağlı heyelan ve çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denilen açıklamada kuvvetli yağışların bugün öğle saatlerine kadar devam edeceği bildirildi.

BUGÜN HAVA DURUMU

Bugün için yayınlanan hava durumu tahmin raporuna baktığımızda şu uyarılara yer verildiği görülüyor:

"Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege'nin doğusu, Doğu Akdeniz ve Antalya'nın iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, (Artvin hariç) Orta ve Doğu Karadeniz, (Iğdır, Ardahan dışında) Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun doğusundaki yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde ggörüleceği tahmin ediliyor"

Yayınlanan bugün hava durumuna baktığımızda saat 12.00'a kadar bölge bölge durumun şu şekilde olacağı belirtildi:

Saat 12.00 ile 18.00 arası hava durumu ise şu şekilde:

Saat 18.00 ile 00.00 arsı hava durumu ise şu şekilde olacak:

ARİFE GÜNÜ HAVA DURUMU NASIL?

9 Nisan 2024 tarihli hava durumu tahmin raporuna baktığımızda, "Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Denizli ve Kırıkkale çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor" ifadelerine yer verildiği görülüyor.

9 NİSAN HAVA DURUMU

Bayramın ilk gününe baktığımızda Karadeniz, İç Anadolu ve Akdeniz'in doğu kesimlerinde şiddetli yağmur beklendiği bildirilirken Güney Doğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun tamamında yağışlı havanın etkili olacağı görülüyor:

Bayramın 2. gününe baktığımızda yine doğu kesimlerinde şiddetli yağışların olacağı görülüyor. İşte 11 Nisan 2024 tarihli hava durumu tahmin raporu:

Bayramın 3. gününe baktığımızda Akdeniz ile Güney Doğu Anadolu Bölgesi ve Karadeniz'in doğu - iç kesimlerinde yağışı hava beklendiği görülüyor. İşte 12 Nisan haritalı hava durumu tahmin raporu:

Sıcaklıklar ise bayram boynca düşecek ve soğuk hava ülke genelinde etkili olacak. Bayramdan sonra sıcaklıkların mevsim normallerine gelmesi ve kısa sürede sıcak havanın ülke genelinde etkili olması bekleniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç