Hava durumu açıklandı: İşte kar ve şiddetli yağmur beklenen iller
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hava durumu açıklandı: İşte kar ve şiddetli yağmur beklenen iller

Meteoroloji tarafından yapılan son dakika açıklamasında ülke geneli şiddetli yağmur ve kar beklendiğine yer verildi. İşte hava durumu.

Yerel Haberler 6 Ara 2023 0
Hava durumu açıklandı: İşte kar ve şiddetli yağmur beklenen iller

Meteoroloji'den son dakika: Bu illere şiddetli yağış geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya baktığımızda bugün ve yarın ile birlikte önümüzdeki 5 günde birçok şehre şiddetli yağmur geleceği açıklandı.

MGM resmi sayfasından konu ile ilgili yapılan açıklamada sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılan illere şu şekilde yer verildi: "Ağrı, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Çanakkale, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Hakkari, İzmir, Kars, Mardin, Muğla, Muş, Siirt, Dersim, Van, Batman, Şırnak ve Ardahan"

KAR GELİYOR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yaptığı son dakika açıklamasında ülke geneli hava durumunu ve beklenen kar yağışını şu şekilde aktardı:

“Bugün Çarşamba, Akdeniz Ege kıyıları ile Trakya da kuvvetli olmak üzere İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güney doğu ve Marmara’da yağış var. Yağışlar Doğu Anadolu’nun doğusunun yükseklerinde kar diğer yerlerde yağmur şeklinde.

Haftanın geri kalan günlerinde Türkiye yağış almaya devam edecek. Cuma akşamı ve Cumartesi günü sıcaklıklar biraz daha düşecek. Trakya’da, Batı Karadeniz ve iç kesiminde karla karışık yağmur olabilir. Marmara ve Akdeniz bölgesinde yağmur şiddetli.

İstanbul bugün yağmurlu 14 derece. Cuma günü 10 derece, Cumartesi 8 dereceye düşecek. Trakya’da karla karışık yağmur ve kar olacak ama İstanbul’da görünmüyor. Değişir mi bakacağız"

Bu illerin yanı sıra diğer illerde de yağış beklentisi var. Meteorolojik uyarılar şu şekilde:

Kıyı Ege'de Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış

İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile Çanakkale'nin Ege kıyıları ve Edremit Körfezi'nde yarın (06.12.2023 Çarşamba) yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski, kısa süreli kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı
06.12.2023 06.00-06.12.2023 20.00

Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan Çevrelerinde Beklenen Kuvvetli Yağış

Yarın (06.12.2023 Çarşamba) beklenen yağışların Ağrı, Ardahan ve Kars çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Erzurum çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak kuvvetli yağışların zamanla gece ve sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar, yüksek ve dağlık kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı
06.12.2023 00.00-06.12.2023 21.00

Doğu Kesimlerde Beklenen Kuvvetli Yağmur ve Sağanak Yağış

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yarın (06.12.2023 Çarşamba) beklenen yağışların Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur ve sağanak, Diyarbakır'ın doğusu, Batman, Siirt, Bingöl ve Muş çevreleri ile Siirt'in batısında kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2) yağmur ve sağanak, Van'ın güneyinin, Hakkari'nin kuzeyinin Bingöl'ün yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı alması beklenen yüksek ve dağlık kesimlerde don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı
06.12.2023 03.00-06.12.2023 21.00

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

MGM resmi sayfasının açıklamasına baktığımızda ülke geneli 5 günlük hava durumuna şu şekilde yer verildi:

7 Aralık 2023 tarihinde ülke geneli hava durumuna baktığımızda sadece Karadeniz'in doğusunda yağış olmadığı, diğer illerde yağış beklendiği görüldü.

Cuma günü hava durumunda ise yine sadece Doğu Karadeniz bölgesinde güneşli hava olduğu, diğer illerde yağış beklendiği görülüyor.

Hafta sonu ise hava durumu şu şekilde:

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç