Hava durumu açıklandı: Birçok şehre şiddetli yağmur geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hava durumu açıklandı: Birçok şehre şiddetli yağmur geliyor

Birçok şehirde yaşayan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada şiddetli yağışların geleceği bildirildi.

Yerel Haberler 29 Nisan 2024 1
Hava durumu açıklandı: Birçok şehre şiddetli yağmur geliyor

Meteoroloji'den son dakika haberi: Birçok şehre kuvvetli yağış geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada MGM, birçok şehirde şiddetli yağmurların yolda olduğunu, birkaç gün boyunca gök gürültülü yağışların etkili olacağını bildirdi.

5 günlük hava durumuna baktığımızda ülke genelinde şiddetli yağmur beklendiği görülüyor. Peki hangi illerde yağmur görülecek? Hava durumu şu şekilde:

ANKARA'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarından alınan verilere göre; bu akşam 20:30-23:00 saatleri arasında Ankara'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı
29.04.2024 20.30-29.04.2024 23.00

İÇ KESİMLERDE BEKLENEN ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR

Yapılan son değerlendirmelere göre; 30.04.2024 Salı günü İç Anadolu (Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Çankırı ve Yozgat), Doğu Akdeniz’in iç kesimleri (Adana’nın kuzeyi, Mersin’in iç kesimleri, Antalya’nın doğusunun iç kesimleri) ile Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı
30.04.2024 12.00-30.04.2024 23.00

30 NİSAN HAVA DURUMU

30 Nisan 2024 Salı tarihli hava durumuna baktığımızda Akdeniz'in batı kesimleri ile Ege'nin kuzey kesimleri haricinde diğer tüm illerde şiddetli yağmur beklendiği görülüyor. İşte 30 Nisan 2024 haritalı hava durumu ve şiddetli yağış beklenen yerler:

1 MAYIS HAVA DURUMU

1 Mayıs tarihli hava durumunda ise şiddetli yağışların ülke genelinde devam ettiği görülüyor. Yağışlar gök gürültülü şekilde olacak ve 30 Nisan'a göre hava sıcaklıkları da kademeli şekilde düşmeye başlayacak. İşte 1 Mayıs hava durumu:

2 MAYIS HAVA DURUMU

2 Mayıs tarihli hava durumunda ise Ege Bölgesi ile Akdeniz'in batı kesimlerinde parçalı bulutlu havanın etkili olacağı, diğer illerde sıcaklıkların bir miktar daha düşeceği ve gök gürültülü yağışların etkili olacağına yer verildi.

3 MAYIS HAVA DURUMU

3 Mayıs 2024 tarihli hava durumu da şu şekilde:

4 MAYIS'TA YAĞIŞLAR TÜM ÜLKEDE GÖRÜLECEK

4 Mayıs Cumartesi günü ise yağışlar ülke genelinde etkili olacak. İşte hava durumu:

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 17 Gün Önce
İzmire de uğra 😬