Hava Durumu Açıklandı: 9 İl Kuvvetli Yağışlara Teslim Olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hava Durumu Açıklandı: 9 İl Kuvvetli Yağışlara Teslim Olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı ve 9 şehirde bugün kuvvetli yağış beklendiğine yer verildi. İşte hava durumu.

Yerel Haberler 17 Haz 2022 11:35 0
Hava Durumu Açıklandı: 9 İl Kuvvetli Yağışlara Teslim Olacak

Son dakika haberi: Birçok şehre kuvvetli yağış uyarısı geldi. İşte hava durumu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve birçok şehirde kuvvetli yağış beklendiği, vatandaşların kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek sel ve su taşkınlarına karşı tedbirli olması gerektiği ifade edildi. 

ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENEN YERLER

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada şiddetli yağış beklenen yerler şu şekilde duyuruldu:

17.06.2022 13:00-17.06.2022 20:00 ARASINDA ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENEN YERLER

Ankara

Çankırı

Bolu

Karabük

Kastamonu

Çorum

17.06.2022 12:00-17.06.2022 21:00 ARASINDA ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENEN YERLER

Eskişehir

Kütahya

Afyonkarahisar

5 GÜNLÜK ÜLKE GENELİ HAVA DURUMU YAYIMLANDI: YAĞMURLAR GİTMİYOR

Meteoroloji resmi sayfasından yayınlanan diğer açıklamaya baktığımızda ise 5 günlük hava durumuna yer verilirken birçok şehirde 5 gün boyunca yağışların etkili olacağı görüldü. İşte ülke geneli 5 günlük hava durumu ve yağmur beklenen yerler:

17 Haziran 2022 Cuma hava durumuna baktığımızda Doğu karadeniz ile iç anadoluda yağış beklendiği görüldü.

18 Haziran hava durumuna baktığımızda yağışların doğu ile batı karadenizde devam edeceği, iç anadolunun batı kesimlerinde de yağış bekleniyor.

19 haziran hava durumunda ise yağışların batıya doğru ilerlediği görülüyor. Marmara bölgesi ile batı karadeniz bölgesi ile iç anadolu bölgesinde ve doğu anadolunun kuzey kesimleri ve doğu karadeniz kesimlerinde yağışlar bekleniyor.

20 haziran Pazartesi günü ise yağışlar Marmara bölgesinde, İç anadolunun batı kesimlerinde ve doğu karadenizin bazı kesimleri ile batı karadenizde görülecek. 

21 haziran salı günü ülke geneli birçok şehirde şiddetli yağmurlar bekleniyor. Karadeniz bölgesinin tamamı, İç anadolu bölgesinin tamamı ve Akdeniz bölgesinin tamamında, Doğu Anadolu bölgesinin ise kuzey kesimlerinde yağmur bekleniyor. 

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya baktığımızda şiddetli yağışın beklendiği bölgelerde sel su taşkını ve kuvvetli rüzgar ile birlikte çatıların uçma tehlikesi var. Bu nedenle vatandaşların tedbirlerini alması istendi. Açıklamada, "Yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi. 

FİNANS7.COM  | ANKARA

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç