Hatice Kolçak Yeni Altın Analizini Paylaştı! O Rakama Gelecek!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hatice Kolçak Yeni Altın Analizini Paylaştı! O Rakama Gelecek!

Altın piyasalarına ilişkin değerlendirmeleri ile dikkat çeken uzman isimlerden biri olan Hatice Kolçak’tan yeni değerlendirmeler geldi. İşte haberin detayları...

Altın 20 Ocak 2024 0
Hatice Kolçak Yeni Altın Analizini Paylaştı! O Rakama Gelecek!

Bir haftanın sonuna gelip, yeni haftaya girerken, piyasalarda yaşanacak olan yeni gelişmeleri masaya yatıran Hatice Kolçak, bu kapsamda dikkat çeken rakamsal öngörülerde bulundu. Gerçekleştirmiş olduğu rakamsal öngörülerin ışığında özellikle altına dikkat çeken Hatice Kolçak, altın yatırımcılarını ilgilendiren seviyeleri açıkladı.

Gram altın fiyatı ne kadar oldu?(8 Ağustos 2023 altın fiyatları) - Dünya  Gazetesi

Her hafta değerlendirme gerçekleştirerek, piyasalara yönelik öngörülerini paylaşan Hatice Kolçak’ın gündeminde bu kez piyasaları ilgilendiren önemli gelişmeler ve yükselişi ile dikkat çeken altın piyasaları vardı. Altın piyasalarında yükselişin devam edip etmeyeceğine ilişkin öngörülerini paylaşan Hatice Kolçak, beklentilerini rakamsal olarak duyurdu. İşte Hatice Kolçak’ın piyasalara ilişkin son değerlendirmeleri…

“ÇEKİRDEK PERAKENDE SATIŞLARDA GEÇEN AYLA BEKLENTİ AYNI”

Bu haftaki önemli olaylara ilişkin öngörülerini paylaşan Hatice Kolçak, açıklamalarında; “Bu haftanın en volatil günü Çarşamba günü oynaklık olacak bir gün. Şimdi burada perakende satışlar enflasyonu ölçmek için önemli. Enflasyonda zaten bir yükseliş geldi geçtiğimiz hafta. Burada da enflasyonun nereye gittiğinin bir anlamda göreceğiz. Çekirdek perakende satışlarda çok büyük değişim yok, yüzde 0.2 ile geçen ayla beklenti hemen hemen aynı” ifadelerini kullandı. Değişecek olan piyasa koşullarına dair konuşan Hatice Kolçak, şunları söyledi:

Altın Kaç Lira Olur Bu Fiyattan Alınır Mı? - Foto Galeri - Memurlar.Net

“Yani bir yükseliş beklentisi yok. Ancak perakende satışlarda yüzde 0.3, yüzde 0.4 yükselmesi bekleniyor. Çekirdek beklentide paralel bir değişim yok ancak perakende satışlarda bir tık yükseliş beklentisi var, kenara yazalım. Aynı gün FED üyelerinden konuşanlar olacak. Bu FED üyelerin konuşmaları volatilite yaratacak.”

“BİR ŞEY OLMASI LAZIM Kİ 2 BİN 74 DOLARI GEÇSİN”

Açıklamalarının devamında daha önce işaret ettiği çarşamba gününe ilişkin konuşmayı sürdüren Hatice Kolçak, “Ben Çarşamba gününün not alınmasını öneriyorum, kenara yazalım. Bu hafta için Kızıldeniz’i masada tutuyoruz. Burada olay ne kadar büyüyüp hareketleniyor, jeopolitik risklerin artması, yayılması, fiyatları da etkiliyor” dedi. Ardından ons altına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Kolçak, şunları söyledi:

7 Nisan 2022 güncel altın fiyatları! Gram, çeyrek, yarım, tam, ata altın,  ne kadar? | Son Dakika Haberleri

“Zaten fazla bir şey olması lazım ki 2 bin 74 doları geçsin. Bu rakamı geçmesi lazım ki yükseliş devam etsin. Ama şu an buralarda tutunduğunu, 2 bin 40 dolar, 2 bin 50 dolar, 2 bin 60 dolar, 2 bin 74 dolar geçilemiyor, geri dönüyoruz, kuvvetli bir direnç noktası. Bunlar bir kenarda dursun. Bu hafta dediğim gibi çok böyle ciddi bir jeopolitik risk olmadığı sürece yani daha çok büyük bir gelişme olmazsa 2 bin 74 dolarları geçemeyebilir.”

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç