Hatice Kolçak Altın'ın 3000TL Olacağı Tarihi Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hatice Kolçak Altın'ın 3000TL Olacağı Tarihi Açıkladı!

Altınla ilgili yaptığı analiz ve tahminlerle piyasanın takip ettiği isim olan Hatice Kolçak, altının fırlayacağı tarihi açıkladı! İşte detaylar...

Altın 16 Eylül 2023 17:50 1
Hatice Kolçak Altın'ın 3000TL Olacağı Tarihi Açıkladı!

Altın ve döviz piyasalarındaki son dalgalanmaları değerlendiren piyasa uzmanı Hatice Kolçak, dikkat çeken bir tahminde bulunarak gram altının 3.000 TL seviyelerine çıkabileceğini iddia etti. Hükümetin geçtiğimiz hafta açıkladığı Orta Vadeli Program sonrası yeni yıl ile birlikte gram altında zirve yükselişlerinin yaşanabileceğine dikkat çeken Kolçak, önemli açıklamalarda bulundu. Kolçak, yatırımcılar tarafından feyezan (taşkın) olarak nitelendirilen yükselişi değerlendirdi.

GRAM ALTINDA 2500 TL’NİN ÜSTÜ HAYAL DEĞİL

OVP verilerine dayanarak konuşan Kolçak, "OVP verilerine bakıldığında gram altında 2.500 TL'nin üzerini görmek hayal olmayacak. Hesaplarım 5 yıl sonundaki MTP rakamlarına göre yapılıyor. Gram altının 1.827 TL gibi bir rakam olabileceğini gösteriyor. Bunu 1900 dolar ons üzerinden hesapladım" dedi.

GRAM ALTIN 3.000 TL’Yİ BULABİLİR

Kolçak, gelecek yıl doların 36,80 TL olması durumunda gram altının 2.765 TL'ye ulaşabileceğini belirtti. Ayrıca ons fiyatının 2.000 doları aşması halinde gram altının 3.000 TL'yi bulabileceğine dikkat çekti.

KOLÇAK’TAN DOLAR DEĞERLENDİRMESİ

Küresel piyasaların ve Türkiye ekonomisinin değerlendirilmesi sonucunda doların değer kazanmasının kaçınılmaz olduğuna işaret eden Kolçak, “Aslında doların burada istikrar kazanması beklenemez. Ayrıca onların enflasyona karşı korunma rolünü de yerine getiremeyeceğini düşünüyorum. Bu nedenle yatırımcıların mutlaka gram altına yönelmesi ve burada daha iyi fiyat artışları umut etmesi mantıklı geliyor." şeklinde konuştu.

Uzman yatırımcıların dolar yerine gram altının daha iyi yükseliş yaşayabileceğine dikkat çektiğini belirten Kolçak, ons ve gram altında yeni zirvelere doğru ilerlediğimizi vurguladı. " Gram altın kaldığı yerden devam edecek. Uzun vadede 2000 TL'yi görebileceğiz. Bu fiyatlar alım fırsatıdır. Yeniden bu rakamları görmek imkansız olacak. Gram altında pozisyonumu korumayı sürdürüyorum. " dedi.

 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
He he