Hastanelerde Yeni Birim Kuruluyor: Yaşlı Bakım Personellerine Kadro Müjdesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hastanelerde Yeni Birim Kuruluyor: Yaşlı Bakım Personellerine Kadro Müjdesi

Hastanelerde yen bir birim kuruluyor. Kurulacak yeni birim ile 65 yaş üstü vatandaşlara , engellilere hizmet verilecek.

Sağlık 14 Ekim 2022 08:50 1
Hastanelerde Yeni Birim Kuruluyor: Yaşlı Bakım Personellerine Kadro Müjdesi

Evlere hemşire açıklaması geldi.

Sağlık Bakanlığı'ndan bir haber geldi. Gelen haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdiği ve YAŞATEM adı altında bir proje başlatıldığı ve söz konusu proje ile artık tek bir yaşlının yalnız kalmayacağı, , belediyelerin de söz konusu sisteme dahil edileceği öğrenildi.

Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın kaleme aldığı yazısında YAŞATEM projesi kapsamında hastanelerde yaşlı tedavi izleme merkezlerinin kurulacağı öğrenildi. Buralarda görevlendirilecek sosyal hizmet uzmanları, aile hekimleri, özel yetiştirilmiş hemşireler ve hasta yaşlığı transfer edecek ve hastane içerisinde gezdirecek bir personel de yer alacak.

Yaşlıların hastanede yapılacak işlemlerinden bu birimler sorumlu olacak. Hareket edemeyen ya da zor hareket eden yaşlı hastalara içinde özel refakatçiler eşlik edecek. Tekerlekli sandalye, koltuk değneği olan hastalara hastane içinde özel refakatçiler eşlik edecek ve tüm işlemlerini bu kişiler yapacak.

İlk olarak sağlıklı hayat mekrezleri , daha sonra da toplum sağlığı merkezlerinde SAYAB birimleri oluşacak ve 226 merkezde özel yetiştirilmiş yaşlı bakım hemşireleri yer alacak.

Bu hemşireler üçer aylık aralarla yaşlıları evinde ziyaret edecek ve ekipler , hafıza testleri, beslenme, fiziki hareketler, fiziki performans gibi testleri uygulayarak yaşlıların durumunu test edecek. Ciddi sağlık sorunu olanlar hemen hastaneye kaldırılacak.

Söz konusu sistemin önce 85 yaş üstü kişiler için olacağı, daha sonra da kademeli olarka 65 yaşa kadar üşürüleceği öğrenildi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Evde bakım personeli de alınacak mı yasatem için