Harry Potter Serisinin Hagrid'i Robbie Coltone Hayatını Kaybetti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Harry Potter Serisinin Hagrid'i Robbie Coltone Hayatını Kaybetti

Harry Potter serisinin unutulmaz ismi Robbie Coltone 72 yaşında hastanede hayatını kaybetti.

KPSS 15 Ekim 2022 09:34 0
Harry Potter Serisinin Hagrid'i Robbie Coltone Hayatını Kaybetti

Harry Potter'ın efsane ismi Robbie Coltone 72 yaşında hayatını kaybetti.

Tüm dünyanın yakındna tanıdığı, Harry Potter adlı film serisinde Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nun bekçisi olan Rubeus Hagrid karakterine hayat veren İngiliz Aktör Robbie Coltone , İskoçya'da Larbert'te bulunan evinin yakınlarındaki bir hastanede tedavi görürken kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Coltone'nin ölüm habeirni rol arkadaşları da sosyal medya üzerinden paylaştı. 

Harry Potter serisinde Hermione karakterine hayat veren ve Coltone ile çok sayıda sahnesi olan Emma Watson, sosyal medya hesabı üzerinden uzun bir mesaj yayınladı. Coltone'nin son derece kibar ve nazik bir insan olduğunu söyleyen Emma Watson, onu asla unutmayacağını söyledi.

ROWLİNG'DEN AÇIKLAMA

Kitap serisinin yazarı dünyaca ünlü isim J.K. Rowling, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Robbie gibi birini bir daha asla uzaktan tanıyamayacağım. İnanılmaz bir yetenekti. Onu tanıdığım, onunla çalıştığım ve onunla güldüğüm için çok şanslıydım. Başta çocukları olmak üzere ailesine sevgi ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Gerçek adı Anthony Robert McMillan olan ünlü İngiliz oyuncu, oyunculuk kariyerine Edinburgh'da komedi kulüplerinde başladı.

Ünlü caz sanatçısı John Coltrane'e olan hayranlığı nedeniyle soyadını değiştiren oyuncu, Londra'ya giderek televizyon dünyasına girdi ve adındna söz ettirmeye başladı.

Coltrane'i üne kavuşturan dizi, 1993 ile 2006 yıllarında ekranlara gelen “Cracker” isimli bir dizi oldu. Bu rolüyle Bafta kazanan oyuncu ayrıca, “Flash Gordon”, “Blackadder”, “Keep It in the Family” ve “A Kick Up the Eighties” dizilerinde de oynadı ve oyunculuğu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Diğer filmleri şu şekilde:

James Bond filmlerinden “Golden Eye” ve “The World Is Not Enough”

Harry Potter serisi

“Nuns On The Run”,

“Mona Lisa” 

 “Ocean's 12” 

“Coltrane in a Cadillac” isimli otobiyografisi olan oyuncu, o kitaptan uyarlanan filmde de rol aldı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç