Hangi memurlar EYT yasası ile emekli olacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hangi memurlar EYT yasası ile emekli olacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi ile birlikte hangi memurlar emekli olacak? İşte memurlar için EYT düzenlemesi.

Emekli Haberleri 23 Şubat 2023 16:09 0
Hangi memurlar EYT yasası ile emekli olacak?

Hangi memurlar EYT'li?

Emekllilikte yaşa takılanlar düzenlemesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi ve EYT'nin gelecek hafta meclise geleceğine yer verildi. Meclise gelecek düzenlemenin kısa sürede geçmesi ve Mart ayı içinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Düzenlemeye kısa süre kala en çok araştırılan konuların başında hangi memurların EYT ile emekli olacağı konusu oldu. Konu ile ilgili Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun bir açıklama yaptı. Erdursun yapıtğı açıklamada emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinden faydalanacak memurlar hakkında, "08.09.1999 öncesi SSK ya da Bağ-Kur primi ödenmiş ancak göreve 08.09.1999 sonrası başlayan memurlar da EYT'lidir" ifadelerini kullandı.

BİRÇOK MEMUR ALIMI YAPILACAK

EYT yasasının çıkması ile birlikte birçok memur, gününü doldurarak emekli olacak. Hem EYT, hem ek gösterge düzenlemesi sonrası kamuya kısa sürede 300 binden fazla personel alımı yapılacak.

EYT'LİLERDEN ÖRNEK AÇIKLAMA

Emekli olmak için bekleyen EYT'liler, ilk emekli maaşları ile deprem bölgesine yardım yapacaklarını söyledi. Erdursun yaptığı açıklamada, "EYT’lilerin büyük bir kısmı "Aylıklar bağlandığında bu aylıkların bir kısmını depremzedelere bağışlayacağız" diye yazanlar var. İnsanlar bir an önce cebime para girsin derdinde değiller" dedi.

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK? İLK MAAŞ NE ZAMAN?

Erdursun yaptığı bir diğer açıklamada ise "EYT Mart, Emeklilik başlangıcı Nisan, ilk aylığın alınacağı tarih Mayıs-Haziran ayına kaldı!" dedi ve emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin takvimini duyurdu. EYT sürecinden haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç