Halkbank'tan kadın girişimcilere 1 milyon TL destek: Başvuruları başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Halkbank'tan kadın girişimcilere 1 milyon TL destek: Başvuruları başladı

Halkbank, kadın girişimcilere yönelik destek ödemelerine devam ediyor. İşte gelen son dakika açıklaması ve desteği başvuru detayları.

İş Dünyası 20 Ara 2023 0
Halkbank'tan kadın girişimcilere 1 milyon TL destek: Başvuruları başladı

Halkbank, kendi işini kuracak kadınlara kredi verilecek.

2021 yılı Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile düzenlenen Üreten Kadınlar Zirvesi ile yola çıkan Halkbank, her sene kadın girişimcilere destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Gelen son dakika açıklamasında 2023 yılı iş kurma desteği başvurularının 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edeceğine yer verildi.

Kendi işini kuracak vatandaşlar yarışmaya başvuru yapacak ve yarışmada nakdi ödüller verilecek. “Yılın Üreten Kadın Girişimcisi, Teknoloji Tabanlı Kadın Girişimci, Kadın Kooperatifi, Sıfır Atık ve Yükselen Yıldız” kategorisinde verilecek nakdi ödüller, farklı sektörlere de verilecek.

Kadınların ekonomik yaşamının her düzeyinde eşit ve tam katılmasını sağlamak için çalışimalara devam ettiklerini söyleyen Osman Arslan, söz konusu projede üçüncü yılın sonuna gelindiğini ve farklı meslek gruplarından 212 bin kadın girişimciye 53 milyar liralık finansal destek sağladıklarını söyledi.

2021 yılında 88 bin kadına 8.5 milyar
2022 yılının sonunda 159 bin kadına 23 milyar
2023 yıl sonunda ise 212 bin kadına 53 milyar lira verildi.

Arslan yaptığı açıklamada, “Halkbank olarak kadınlarımıza desteğe devam ediyoruz. Halkbank’ın bugüne kadar desteklediği 212 bin kadın girişimci sayısını, 2024 yılsonuna kadar 250 bine çıkarmayı hedefliyoruz. 2024 için ayırmayı planladığımız kaynak 20 milyar TL’den az olmamak üzerine olacak" dedi. ve "Üzeri de olursa onu da karşılayabilecek durumdayız” ifadelerini kullandı.

Gelecek sene kadın girişimcilere 1 milyon liradan az olmamak üzere ödül rakamını değerlendireceklerini söyleyen Arslan, “Bu rakam da orta ve küçük işletme için iyi bir sermaye anlamı taşıyor. Bunun yanında finale kalan yarışmacılardan 1 yıl boyunca bankacılık hizmetlerimizden ücret almayacağız. Sadece ödülü kazananlara değil finalistlere de destek sunacağız. Amacımız kadın girişimcilerimizi pozitif ayrımcılığa tabii tutmak” dedi.

Kadın girişimci müşterilerin yüzde 45'lik kısmının kredi kullanımından kaynaklı ciro artışının olduğunu söyleyen Arslan, bu müşterilerin yıllık ortalama ciro artışlarının yüzde 66'ya, ihracat hacimlerindeki artışın da yüzde 56'ya ulaştığını söyledi.

KADINLAR BORÇLARINA SADIK

Kadınlara pozitif ayrımcılık sunduklarını söyleyen Arslan, kadınların borçlarına daha sadık olduğunu söyleyerek, “Vermiş olduğumuz finansman karlarının geri dönüş oranı yüzde 99 civarında. Geri dönmeme oranı yüzde 1 diyebiliriz. Bu da şunu gösteriyor; kadınlarımız gerçekten borçlarına sadık ve bankamızdan kullanmış oldukları kaynakları doğrudan kendi işlerinin faaliyetlerine harcıyorlar. İş dışında bir faaliyete harcamıyorlar. Zaten iş dışında bir faaliyete harcasa o geri dönüşte ciddi aksamalar olur” dedi.

ÖDÜL TÖRENİ NE ZAMAN?

Yarışmaya başvuru yapanlar için ödül töreni 8 Mart 2024 tarihginde düzenlenecek. 

BAŞVURU

Halkbank tarafından başvuru ile ilgili yapılan açıklamada başvuruların bankanın resmî web sitesi www.halkbank.com.tr üzerinden başvuru formunun doldurulup kaydedilmesi ile gerçekleştirilebilecek. Kadın erkek adaylar, çalışanlar bu sayfada >>> Bilgi Alış Verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç