Halkbank'tan 70.000 TL İhtiyaç Kredisi!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Halkbank'tan 70.000 TL İhtiyaç Kredisi!

Kredi ihtiyacı olan kişilere Halkbank'tan yeni ihtiyaç kredisi imkanı geldi! İşte 70.000 TL'lik kredinin maliyet tablosu ve detaylar...

Kredi 9 Mart 2024 0
Halkbank'tan 70.000 TL İhtiyaç Kredisi!

Türkiye ekonomisinde enflasyon ile mücadele kapsamında kredi büyümelerine Merkez Bankası eliyle neşter vurulunca kredi çekme olanakları daraldı. Bankalar karşılaştıkları kısıtlamalar karşısında ihtiyaç kredisi kampanyalarında değişiklik yapmaya başladılar. Bu konuda ilk adım da kamu bankası Halkbank'tan geldi. Halkbank ihtiyaç kredisi kampanyasında çok önemli değişikliklere gitti. Halkbank'ın ihtiyaç kredisi kampanyasında neler değişti?

FAİZ YÜKSELDİ!

Halkbank'ın kredi musluklarını kısma yolundaki ilk adımı ihtiyaç kredisi faizini yükseltmek oldu. Artık müşteriler Halkbank'tan ihtiyaç kredisi çekmek istediklerinde daha yüksek oranlarda faiz maliyetleri ile karşılaşıyorlar. Bu çerçevede Halkbank'ın ihtiyaç kredisi faizi aylık yüzde 3,95'ten 4,45'e yükseldi. Bu da çok ciddi bir maliyet yükünü beraberinde getirdi.

LİMİT DÜŞTÜ!

Halkbank'ın ihtiyaç kredisi ile alakalı olarak almış olduğu bir diğer karar ise kredi üst limitini düşürmek oldu. Müşteriler Halkbank'tan ihtiyaç kredisi çekmek istediklerinde bankanın internet sitesinde bulunan kredi maliyet hesaplama ekranında 250.000 TL'ye kadar işlem yapabiliyordular. Bugünden itibaren ise bu ekranda sadece en fazla 70.000 TL'ye kadar olan ihtiyaç kredileri için kredi maliyet hesaplaması yapılabiliyor. Bu da ihtiyaç kredisi olarak çekilebilecek kredinin üst limitinin düşürüldüğünü gösteriyor.

Halkbank'tan ihtiyaç kredisi çeken müşterilere bankanın esnek ödeme imkanları da devam ediyor. İhtiyaç kredisi çekecek olan müşteriler esnek ödeme çerçevesinde bazı ödeme planlarını seçebiliyorlar. Aylık eşit taksitli, 3 ayda bir eşit taksitli, artan taksitli, azalan taksitli gibi ödeme planları tercih edilebiliyor. Bu tercih tamamen müşteriye bırakılıyor. Müşteri kendi ekonomik durumuna ve gelir akışına göre ödeme planını seçiyor ve kredi geri ödemeleri daha sağlıklı bir sistem içerisinde yapılabiliyor. Böylece ileride kredi taksitlerinin aksamasından dolayı kredi borcunun üzerine ek bir maliyet de yüklenmemiş oluyor.

70.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET TABLOSU!

halkbank-kredi.jpg

Halkbank müşterileri ihtiyaç kredisi çekmek istediklerinde aylık yüzde 4,45 oranında kredi faizi ile karşı karşıya kalıyorlar. 24 ay vadeli 70.000 TL ihtiyaç kredisinin aylık taksiti bu faiz ile yapılan hesaplamaya göre 5.467 TL oluyor. Bu kredinin toplam maliyeti ise 131 Bin TL'yi buluyor.

Tüm kredi kampanyalarından anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç