Halka arzda kötü haber: Avrupakent GYO hissesi ilk günden tavan bozdu | AVPGY neden düştü?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Halka arzda kötü haber: Avrupakent GYO hissesi ilk günden tavan bozdu | AVPGY neden düştü?

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde Avrupakent GYO'nun ilk günden tavan bozduğu ve yatırımcısına kaybettirdiği görüldü.

Halka Arz 21 Ara 2023 0
Halka arzda kötü haber: Avrupakent GYO hissesi ilk günden tavan bozdu | AVPGY neden düştü?

Şaka gibi: Avrupakent GYO ilk işlem gününde eksi başladı.

Halka arz rüyası sona mı erdi sorusu artık netleşmeye başladı. Son dönemlerde halka arz edilen şirketler, önceki aylarda arz olan şirketlere nazaran daha az tavan serisi sürdürürken son halka arz gündem olmuştu.

5 milyar liranın üzerinde rekor bir büyüklükle halka arz olan şirket için talep toplama geçen hafta gerçekleşti. Halka arzın gerçekleşmesinden sonra borsada işlem tarihi geldi.

Bugün borsada AVPGY kodu ile işleme başlayan söz konusu şirketin birkaç gün tavan gitmesi bekleniyordu. Ancak daha ilk günden tavan bozdu ve hatta eksiye geçerek halka arz yatırımcısına ilk günden zarar ettirdi.

55.08 TL seviyesinden halka arz olan şirketin saat 10.41 itibarıyla fiyatına baktığımızda 52.60 TL seviyesinde olduğu görülüyor. halka arzda ilk gün eksi olan hisse, sosyal medyada gündem oldu.

Hissenin neden ilk günden tavan bozduğu ise satış ile ilgili. Son dönemlerde borsada yaşanan satış dalgası, halka arz yatırımcılarının borsadan çıkma isteği ile düşüşün olduğu belirtiliyor. Siz kaç lot ile katıldınız? Ne kadar zarar/kar ettiniz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Finans7.com | Ankara

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 borsa, hisse, finans piyasaları hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Finans7, haberlerinde sadece bilgilendirmede bulunur. Yatırım tavsiyesi sadece yatırım uzmanları, danışmanları ve portföy yönetim şirketleri tarafından verilir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç