Halka arz sonrası borcu kalmayan Tab Gıda'dan dev yatırım atağı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Halka arz sonrası borcu kalmayan Tab Gıda'dan dev yatırım atağı

Geçen aylarda halka arz olan Tab Gıda'dan son dakika haberi geldi. Gelen açıklamada borcun kalmadığına yer verildi.

İş Dünyası 5 Haz 2024 0
Halka arz sonrası borcu kalmayan Tab Gıda'dan dev yatırım atağı

Tab Gıda halka arz sonrası yol haritasını açıkladı.

Geçen aylarda halka arz olan ve tarihin en büyük halka arzlarından biri olan Tab Gıda'dan son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada TAB Gıda Finans ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdürü Özgür Çetinkaya, şirketin yatırımları, bilançosu ve geleceği hakkında dikkat çeken ifadeleri kullandı.

Bloomberg Haber Televizyonu canlı yayınına katılan Çetinkaya, enflasyon muhasebesine göre satışlar 1. çeyrekte yüzde 7.5 oranında arttı ve 5.7 milyar liraya kadar çıktı. Bunun yanı sıra şirketin brüt karı yüzde 24 oranında arttı ve 734 milyon liraya kadar çıktı. Kar marjı ise yüzde 12.9 oranına çıktı.

Şirket bütçesini iç talebin kısılacağını öngörerek yaptıklarını söyleyen Çetinkaya, premium ürünlerin satışlarındaki payının geçeen sene yüzde 20 ila 25 arasında olduğunu söyledi. Reel olarak enflasyonun üzerinde büyüme sağladıklarını söyledi ve dijitalleşmeye ve teknolojiye yatırım yaptıklarını söyledi.

BORCUMUZ YOK

Halka arzdan önceye göre artık borçları olmadığını söyleyen Çetinkaya, enflasyon muhasebesinin nakit üretme kapasitelerini doğru yansıtmadığını da söyleyerek, “Halka arz sonrası hiçbir borcumuz yok, bu nakdi yatırıma ayıracağız” dedi.

YIL SONUNA KADAR KAÇ MAĞAZA AÇILACAK?

Şirketin gelecek yatırımları hakkında değerlendirmede bulunan Çetinkaya 200 yeni mağaza açmayı planladıklarını söyleyerek, “Yıl sonuna kadar 200 yeni mağaza açmayı planlıyoruz. Nakit artışını yeni yatırımlar, teknoloji-dijitalleşme ve güneş enerjisi projesine ayıracağız. Ücret artışını politikalara göre değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç