:Halka arz başvurusu başlayan Avrupakent GYO'dan rekor temettü kararı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

:Halka arz başvurusu başlayan Avrupakent GYO'dan rekor temettü kararı

Rekor halka arz büyüklüğü ile dikkatleri üzerine çeken Avrupakent GYO, borsada işleme başlaması sonrası rekor temettü vereceğini bildirdi.

Borsa 13 Ara 2023 0
:Halka arz başvurusu başlayan Avrupakent GYO'dan rekor temettü kararı

Avrupakent GYO halka arzı hakkında son dakiak açıklaması: Rekor temettü açıklaması geldi.

Artaş Holding bünyesinde olan Avrupakent GYO bir son dakika açıklaması yaptı. Geçen hafta halka arzına onay gelen, talep toplama başvuruları bugün başlayacak olan Avrupakent GYO, pay başına 55.08 TL'lik fiyattan talep toplayacak.

Talep toplama işlemi 13-14-15 Aralık 2023 tarihleri arasında alınacak.

100 milyon TL nominal değerli halka arz, en büyük ikinci halka arz olacak. Geçen ay halka arz olan Tab Gıda'dan sonra 5.5 milyar liralık büyüklüğü ile yatırımcıların dikkatini çeken söz konusu şirket, payların yüzde 78.5'ini bireysel yatırımcılara, yüzde 1,5'u personellerine, kalan yüzde 20'yi ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis etti.

Artaş Holding ve Avrupakent GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, söz konusu halka arz ile ilgili basın toplantısı düzenledi ve “Bugün Avrupakent GYO yaklaşık 20 milyar TL değerinde portföye sahip, 2022'de 2,4 milyar TL, 2023'ün ilk yarısında 1 milyar TL'nin üzerinde ciro üreten bir şirket. Avrupakent GYO’nun hiçbir finansal borcu bulunmuyor. Esas sözleşmemizde dağıtılabilir kârımızın yüzde 50'sini her yıl temettü olarak dağıtmayı taahhüt ediyoruz. Avrupakent GYO olarak, her geçen gün büyütmekte olduğumuz portföyümüz ile yatırımcılarımıza dağıtacağımız temettü miktarını da artırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullanarak yatırımcılarına ciddi miktarda temettü dağıtımı yapacaklarını duyurdu.

HALKA ARZ GELİRLERİ NE OLACAK?

Halka arz olacak Avrupakent GYO'nun, kurumsallığının daha da güçlenmesi planladıklarını söyleyen Çetinsaya, “Halka arzdan elde edeceğimiz gelirin %20’lik kısmını Şişli Projesi’nin finansmanında, yüzde 80’ini ise yatırım finansmanında kullanmayı hedefliyoruz" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç