Halil Konakçı hakkında neden inceleme başlatıldı: Ne dedi gündem oldu?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Halil Konakçı hakkında neden inceleme başlatıldı: Ne dedi gündem oldu?

Halil Konakçı neden gündem oldu? Halil Konakçı hakkında neden inceleme başlatıldı? İşte gelen son dakika açıklaması.

Yaşam 14 Ağu 2023 14:33 0
Halil Konakçı hakkında neden inceleme başlatıldı: Ne dedi gündem oldu?

Halil Konakçı hakkında neden inceleme başlatıldı? Neden gündem oldu?

Diyanet İşlleri Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, son dönemlerde yaptığı açıklamalar ile sık sık gündem olan Halil Konakçı hakkında, geçen gün söylediği sözler nedeniyle inceleme başlatıldığına yer verildi. 

İstanbul'un Pendik ilçesindeki Uluçınar Camisi İmamı Halil Konakçı hakkında yapılan açıklamada, Koankçı'nın bazı paylaşımları nedeniyle hakkında inceleme başlatıldığına yer verildi.

KONAKÇI'NIN SON OLARAK HATAY HAKKINDA SÖYLEDİĞİ SÖZLER TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaşı telefonla aradığını söyleyerek açıklama yapan İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Twitterdan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

*Bildiğiniz gibi bir süredir Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görevli Halil Konakçı isimli şahsın Türk Milletini rencide eden provakatif açıklamaları gündemimizi meşgul etmektedir.

*Bu hadsiz açıklamalar sebebiyle sabah saatlerinde Sayın Genel Başkanımız adına DİB Ali Erbaş'ı aradım, kendisi yurtdışında olduğu için Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ile görüşme gerçekleştirdik.

*Söz konusu şahısla ilgili “neden bir işlem yapılmadığını” sorduk ve Genel Başkanımızın hassasiyetini açıkça kendilerine ilettik.

*Ardından bu provakatör şahısla ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığını tarafımıza bildirdiler. Bu işin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Konakçı Hatay ile ilgili, "Hatay, Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız'ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar" demişti.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç