Halı Yıkama Ücretlerine Büyük Zam Geldi!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Halı Yıkama Ücretlerine Büyük Zam Geldi!

Son günlerde her şeye gelen zamların ardından halı yıkama şirketleri de nasibini aldı! İşte yeni halı yıkama ücretleri ve detaylar...

Ekonomi 5 Ağu 2023 16:15 0
Halı Yıkama Ücretlerine Büyük Zam Geldi!

Türkiye'de vatandaşların sık sık aldığı hizmetler arasında yer alan halı yıkama ücretlerine zam geldi.

Ülke geneli artan maliyetler sebebiyle yeni zam halı yıkama ücretlerine geldi. Geçen ay yapılan zam sonrası maliyetler anında artarken sektörde ise metrekare fiyatına 7 ila 15 TL arasında zam geldi.

HALI YIKAMA M2 25 TL OLDU

Halı yıkama metrekare ücretleri 25 TL oldu. Ülke geneli sürekli yükselen maliyet ve girdi artışları sebebiyle fiyatlar da doğrudan etkileniyor. Yeni yılda makine yün halıların m2 yıkama ücretleri Sivas’ta 18 TL ile 20 TL arasında değişkenlik gösterirken bu yıl ikinci kez zam gördü. Vatandaşlar yaz aylarının gelmesi ile birlikte kirlenen halılarını yıkamacılara gönderiyor. Halı yıkamacılara gönderilen halıların ücretleri halıların metrekare boyutuna göre değişkenlik gösteriyor.

M2 fiyatı yılbaşından itibaren 18 ila 20 lira arasında yıkanan halılar, artan maliyetler nedeniyle son alınan kararla birlikte 25 liraya çıktı.

HALI YIKAMACILAR AÇIKLAMA YAPTI

Sivas'ta bir gazeteye konuşan halı yıkamacı, “Halı yıkamada kullandığımız ilaçlar başta olmak üzere tüm ürünlerimize döviz cinsinden zam uygulanmaktadır. Fiyatlarımız bundan dolayı artış gördü. Elektrik başta olmak üzere akaryakıta verilen zamlar halı yıkamada en fazla giderler olarak yansıdı. Sene başında m2’si 18 lira olan halı yıkamaya mecburen yılın bu ikinci ayında güncelleme yapmak zorunda kaldık. Alınan kararla birlikte halı yıkamada m2 fiyatımız 25 lira oldu” dediler.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç