Hakim Savcı Alımı ve İKM Açıklaması Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hakim Savcı Alımı ve İKM Açıklaması Geldi

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan infaz koruma memurlarının özlük hakları ve hakim savcı alımı hakkında açıklama geldi.

Çalışma Hayatı 14 Haz 2022 10:26 0
Hakim Savcı Alımı ve İKM Açıklaması Geldi

Bekir Bozdağ açıkladı: Yeni hakim savcı alımı olacak.

Tvnet adlı telvziyon programında canlı yayın konuğu olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ , dikkat çeken son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Bozdağ açıklamasında KHK ile ihraçlara, İKM'lerin özlük haklarına ve hakim savcı alımlarına değindi.

KHK ile ihraç edilen kamu personellerin durumuna değinen Bakan Bozdağ, "İhraçlarla ilgili kararlar Ankara İdare Mahkemesi tarafından görülüyor. Milli Savunma Bakanlığımızın bir talebi var. Şu anda idari açıdan disiplin ve benzeri pek çok konu ilk derece yargısında görülüyor. Maalesef orada da pek çok farklı kararlar çıkıyor. Şimdi biz bu konuda Milli Savunma Bakanlığımızla ortak bir çalışma yaptık. Bunları öncelikle bölge adliye mahkemelerinin olduğu yerle sınırlandıracağız. Orada ihtisas mahkemesi oluşturacağız ve bunlarla ilgili cezalar veya şikayetler o ihtisas mahkemesinde görülecek ve onlarla ilgili hakim ve savcılar da HSK tarafından belirlenecek" dedi.

İKM'LERİN ÖZLÜK HAKLARI

İnfaz koruma memurlarının özlük hakları hakkında düzenleme yapılacağını söyleyen, İKM'lerin kendisine güvenmesi gerektiğini söyleyen Bozdağ, "İnfaz koruma memurlarımızın bu talebi haklı bir talep. Gerçekten zor şartlarda çalışıyorlar. Büyük fedakarlık altında görev yapıyorlar. Onların durumlarını iyileştirmek için çalışmak benim onlara olan borcum. Geçen dönem bakanlığım döneminde Genel Kurula kadar yasayı getirdik, kısmet olmadı. Şimdi oraya getirdiğimiz düzenlemelerin kaldığımız yerden takipçisi olacağız. İyileştirme için gayret edeceğiz, bize güvensinler" dedi. ve İKM'lerin organize suç örgütlerinin hedefinde olduğunu, teröristlerin hedefinde olduğunu, onların taleplerinin değerlendirileceğini söyledi. 

MÜLAKAT SONUÇLARI BAYRAMDAN ÖNCE AÇIKLANACAK: YENİ ALIM OLACAK

Hakim ve savcı alımına da değinen Bakan Bozdağ, "Bayramdan önce hem onu açıklayacağız hem de yeni bir sınavımız olacak, hakim-savcı yardımcılığı müessesesine geçince üç yıl sonra ancak mesleğe kabul olacağı için o aradaki bir yıl atama olmayacak, o açığı da kapatmak için belli sayıda bir alım yapacağız. Hem sonuçları açıklayacağız hem de yeni sınavı ilan edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Söz konusu alımlar hakkında önümüzdeki günlerde duyuruların yayınlanması bekleniyor. Duyurular geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç