Hakaretten para kazanan avukatlara kötü haber!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hakaretten para kazanan avukatlara kötü haber!

Hakaret avcısı olarak nitelendirilen avukatlar için yeni düzenleme geliyor. Düzenleme meclise geliyor.

Haberler 25 Ocak 2024 0
Hakaretten para kazanan avukatlara kötü haber!

Hakaretten para kazanan avukatlara inceleme başlatıldı.

Yeni Şafak Gazetesi'nde flaş bir haber yayınlandı. Yayınlanan haberde Oğuş Üraşan, kulislerden bir bilgi verdi. Söz konusu bilgiye baktığımızda yargı paketi içinde hakaret dosyalarına düzenleme olacağına yer verildi.

Yapılacak düzenleme ile yargıya hakaret ile ilgili yapılan şikayetler sonrasında Genel Soruşturma Bürosu, söz kousu iddianın suç unsuru içerdiğine kanaat getirirse suçlu bulunan kişiye ön ödeme tebligatı yapacak. Soruşturma giderleri olarak talep edilen dosya masraflarının dahil edildiği ön ödemeye TCK'daki suçun cezası da eklenecek ve kişiye bu şekilde tebliğ edilecek.

Bu düzenleme ile art niyetli olarak kendisine hakaret ettiren ve bunları şikayet ederek para kazanan kişiler ile avukatlatın uzlaşma ile arabuluculuk müesseselerinden elde ettiği fahiş kazancın önüne geçilecek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ankara 2 Nolu Baro avukatlarından Avukat Faruk Keleştimur, şu ifadeleri kullandı:

"8. Yargı Paketi taslağında yer alan TCK 125/2 kapsamındaki hakaret suçlarının, 'uzlaşmadan' çıkartılarak yalnızca ön ödemeye tabi tutulmasının cezasızlık algısını yaratabileceğini düşünüyoruz"

Keleştimur ön ödeme ücretine avukat vekalet ücretlerinin de yansıtılması gerektiğini söyledi ve suçun takibinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Keleştimur sözlerinin devamında, "Mağdurların suçun takibini yapamayacaklarını ve vekilleri aracılığıyla da bunun yapılmasının mümkün olmayacağını"  dedi ve avukatların suçun takibinde önemli olduğunu söyleyerek, "Ön ödeme uygulamasının, avukatların hakaret dosyalarından haksız kazanç elde etmesinin önüne geçilebileceğini" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç