Hacizler Kalkıyor, Faizler Siliniyor: KYK Kredi Borçları İçin Süreç ve Tarih Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hacizler Kalkıyor, Faizler Siliniyor: KYK Kredi Borçları İçin Süreç ve Tarih Belli Oldu

KYK borçları ile ilgili son dakika açıklaması geldi ve süreç kamuoyu ile paylaşıldı. Torba yasaya eklenecek madde için 1 Ekim sonrası işaret edildi.

Kredi 20 Tem 2022 08:28 1
Hacizler Kalkıyor, Faizler Siliniyor: KYK Kredi Borçları İçin Süreç ve Tarih Belli Oldu

KYK kredi borçları düzenlemesinin detayları belli oldu.

KYK borçlarına düzenleme ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Hükümete yakın Türkiye Gazetesi'nden Ebru Karatosun bugün kaleme aldığı yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı. Söz konsu habere göre düzenleme için yasa değişikliği gerektiğinden meclisin açılması beklenecek.

ÜFE FARKI SİLİNECEK

Bilindiği üzere yasya göre KYK kredileri, geri alınırken ÜFE farkı uygulanıyordu. Son dönemde rekor kıran enflasyon nedeniyle ÜFE farkı bu sene çok oldu. Öyle ki KYK borçluları, aldıkları paranın iki katından fazlasını ödemek zorunda kalacaktı. Ancak Pazartesi günü yapılan kabineden karar çıktı ve sadece ana paranın alınacağına yer verildi. 

1 EKİMDEN SONRA MECLİSTE

1 Ekim tarihine kadar TBMM tatilde. AK Parti kurmayları, 1 Ekim tarihine kadar düzenlemenin hazırlıklarının sona ereceğini ve Meclis açılınca torba yasa şeklinde meclise geleceğini söyledi. Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti kurmayları, “Torba kanununa eklenecek bir madde ile düzenleme yapılır. Meclis 1 Ekim’de açıldığı için yapılacak çalışma o zamana kadar hazırlanacak. Ancak bu süreçte Maliye Bakanlığı tahsilatı durdurabilir. Yapılacak çalışma geçmişe yönelik bir düzenleme olmaz, geleceğe yönelik olur. Tahsilat bu şekilde sağlanır” ifadelerini kullandı. 

HACİZLİLER NE OLACAK?

1 Ekim tarihinden sonra meclise gelecek düzenlemenin Ekim ayından itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bugüne kadar borcunu ödeyemeyenler için başlatılan haciz işlemlerinin askıya alınacağını söyledi. 

Özetle düzenleme 1 Ekimden sonra meclise gelecek ve bir torba yasaya eklenecek tek madde ile çözülecek. Süreçten haberdar olmak için uygulamamızı indiri:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Faizli taksit ödemeye devam edenler için anapara dan fazla ödeme yapıp geri kalan kısmı taksitlendirenler ne olacak