Hac Kurasında Bile Hile Yapmışlar: Yuh Artık
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hac Kurasında Bile Hile Yapmışlar: Yuh Artık

Bazı firmaların bazı Diyanet personelleri ile anlaşarak hac kurasında hile yaptıkları ortaya çıktı.

Yerel Haberler 12 Kasım 2022 10:51 0
Hac Kurasında Bile Hile Yapmışlar: Yuh Artık

Hac kurasında bile torpil yapmışlar.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından nitelikli dolandırıcılık , özel bölgede sahtecilik ve kişisel verileri koruma kanununu ve rekabet kanununa muhalefet suçları ile ilgili suç organizasyonlarının deşifre dildiği ve suçların önlenmesine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesidne bir soruşturma yürütüldüğüne yer verildi.

Söz konusu soruşturma kapsamında hac hizmeti sunmakta olan bazı firmaların haksız şekilde kontenjan elde edebilmek için kişilerin bilgisi dışında kimlik bilgilerini kullandığı ve sahte şekilde hac kaydı oluşturdukları, sahte feragat dilekçeleri ile kontenjna elde ederek yedek listeden yönlendirilen gerçek hacılara fahiş şekilde fiyat uyguladıkları , sahte kayıtların diyanet personelleri ile irtibatlı şekilde yapıldığına yer verildi.

Başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli olan 14 firma yetkilisinden 11'i ahkkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi. Bu karar sornası emniyet ekipleri harekete geçti ve İstanbul merkezli 3 ilde eş zamanlı şekilde operasyon başlatıldı. Başlatılan operasyon kapsamında 10 kişi yakalandı ve gözaltına alındı. 

Söz konusu soruşturma kapsamında firmaların Diyanete başvuru yaptığı ve yedek listelerdeki hacı adaylarını kendi firmalarına aktarmalarını talep ettikleri öğrenildi.

Bunun yanı sıra firmalar, ulaştıkları bazı kişilerin kimlik bilgilerini ele geçirdi ve oluşturdukları belgelerle kutsal topraklara gitmek için başvuru yapıyor. Bu isimler kurada çıkınca ikinci plan devreye alınıyor. Sahte başvurular için feragatname yapılıyor ve bu sayede acentalar yeni kontenjan alıyor. Ek kontenjanlar yedek listedeki müşteriler için daha pahalıya yapılıyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç