Hac İçin Yeni Kura Yok: 2022 Umre Tarihleri ve Fiyatları Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hac İçin Yeni Kura Yok: 2022 Umre Tarihleri ve Fiyatları Açıklandı

2022 yılında umreye gitmek isteyen vatandaşlara Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan iyi haber geldi. Gelen bilgilere göre Ramazan'dan sonra umre başvurularının alınacağına yer verildi.

Finans Magazin 12 Nisan 2022 09:19 0
Hac İçin Yeni Kura Yok: 2022 Umre Tarihleri ve Fiyatları Açıklandı

2023 yılında umreye gidecek vatandaşları sevindiren haber geldi. Gelen bilgilere göre Ramazan Bayramı'ndan sonra umreye gitmek isteyenlerin başvurularının kabul edileceği öğrenildi.


Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bir son dakika açıklamasında bulundu. Erbaş yaptığı açıklamada 2022 yılında umreye gidecek vatandaşlara iyi haberi verdi. Son yıllarda pandemi nedeniyle gelen kısıtlamalar sonrası ziyaretler çok aza düşmüş ve kutsal toprakları görme özlemi ertelenmişti. Kurada kendisine hac çıkmayan vatandaşlar , kutsal toprakları görebilmek için umreye gidiyor. Ancak bu da son 2 yıldır olmuyordu.


Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yaptığı son dakika açıklamasında, Suudi Arabistan'ın hac için bu sene 1 milyon kişiyi ağırlayacağını söyledi ve "Suudi Arabistan'da hac ile ilgili güzel görüşmelerimiz oldu. Suudi Arabistan Hac Bakanlığı 2022 yılında yurt dışından ve yurt içinden bir milyon kadar hacı adayını kabul edeceğini ilan etti. Bu güzel bir müjde, bir başlangıç. Detaylar önümüzdeki günlerde açıklanacak. Yani ülkelere salgın öncesi yıllarda nüfusuna göre binde 1 kontenjan uygulanıyordu. Bizim nüfusumuza göre 84 bin hacının biz kurasını çekmiştik." ifadelerini kullandı.


UMRE RAMAZAN'DAN SONRA

Arabistan Hac Bakanı'nın kendisine bir mesaj gönderdiğini söyleyen Erbaş, "Türkiye'deki salgınla ilgili rakamların iyice düşmesi sebebiyle Türkiye'den artık umreci kabul edecekler. Bu yol da açıldı. Ramazandan sonra inşallah umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız gerekli hazırlıklarını yapsınlar. Önümüzdeki haftadan itibaren biz de bakanlıklar arası Hac Umre Kurulumuzda gerekli çalışmalara başlayacağız." ifadelerini kullandı.


KURA OLACAK MI?

Bir son dakika açıklaması da Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan'dan geldi. Bircan yaptığı açıklamada , hac için ülke kontenjanlarının belirlenmediğini söyledi. Kura çekiminin yapılmayacağını söyleyen Bircan, kontenjan belirlenmesi sonrası üst kurulun toplanacağını ve bir kriter oluşturulacağını söyledi ve "Sonrasında işlemlere başlayacağız. Bu sene için yeniden bir kura çekimi olmayacak. Malumları olduğu üzere, pandemi başlamadan önce 2020 yılının Ocak ayında bir kura çekmiştik, bu kurayı esas alacağız. Kesin kayıt hakkı elde etmiş vatandaşlarımızın haklarını biz 2022'ye ertelemiştik. Bu haklar devam edecek. Umre ibadetleri de dün (önceki gün) itibarıyla açıldı. Ramazan ayında yetiştiremeyebiliriz. Ramazan sonrasında 'Şevval Umresi' dediğimiz umre için vatandaşlarımız kafalarında planlarını rahatça yapsınlar." dedi.


UMRE FİYATLARI

Umre fiyatlarına baktığımızda 10 günlük umrede 2 kişi için 2190 dolarlık bir fiyat olduğu görüldü.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç