Haberleşme Bakanı Uraloğlu'nun telefonunu klonladılar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Haberleşme Bakanı Uraloğlu'nun telefonunu klonladılar

Ulaştırma Bakanı yaptığı son dakika açıklamasında cep telefonunun klonlandığını söyledi.

Haberler 30 Mayıs 2024 0
Haberleşme Bakanı Uraloğlu'nun telefonunu klonladılar

Bakan'ın telefonunu klonlamışlar.

Sözcü'de yayınlanan haberde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun siber savunma ve güvenliğinin başındaki isim olmasına rağmen cep telefonunun klonlandığını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu'nda açıklamada bulunan Bakan Abdulkadir Uraloğlu, cep telefonunun taklit edildiğini ve kendi numarasındna aranıyormuş gibi yapılan bir arama ile karşılaştığını söyleyerek, "Telefonumun taklit edildiği ve benim numaramdan aranıyormuş gibi yapılan bir aramayla karşılaştım. Artık herkesin telefon ve sesinin taklit edilebildiği bir çağda yaşıyoruz. Siber güvenlik konusunda almamız gereken birçok önlem var" ifadelerini kullandı.

SİZE BU YAPILIYORSA BİZE NELER YAPILMAZ

Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı AK Partili Hüseyin Yayman ise bu konudan sonra mikrofonu aldı ve Bakan Uraloğlu'na "Kimi aramışlar, bu önemli bir konu. Size yapılıyorsa bize neler yapılmaz" diyerek karşılık verdi.

DİKKAT ETMEMİZ LAZIM

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, bu ifadeler sonrası yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

"Telefonla ve ya bir mesajla ve ya e-maille neler paylaşmamız gerektiğine gerçekten dikkat etmemiz lazım. Milyonlarca, hatta milyarlarca dolar vererek yaptığınız yatırım bir tane, basit bir bilgisayarla devre dışı bırakılabiliyor. Benim adıma arama memleket adına zararlı bir girişim değildi ama ilgilisini bulduk, gerekli yaptırımları uyguladık"

"SİZİN BİLE..."

İYİ Partili Selcan Hamşıoğlu yaptığı açıklamada, "Düşünün, bütün haberleşme alanının başındasınız, BTK'nin, siber savunma faaliyetlerinin, iletişim altyapısının başındasınız ama sizin bile bir korsan program üzerinden cep telefonunuz kopyalanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç