Haaland'ın Haftalık Maaşı Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Haaland'ın Haftalık Maaşı Belli Oldu

Norveçli yıldız futbolcu Erling Haaland'ın aldığı haftalık ve yıllık maaşı ortaya çıktı.

Spor 8 Ekim 2022 09:00 0
Haaland'ın Haftalık Maaşı Belli Oldu

Erling Haaland'ın Manchester ekibinde kazandığı maaş açıklandı.

Manchester City'nin Norveçli yıldız futbolcusu Erling Haaland , son dönemlerde performansı ile göz dolduruyor. Seneb aşında 60 milyon Euro'luk bonservisle Premier Lig takımına katılan Haaland, tüm dünyayı şaşkına çevirmeye devam ediyor. Gelen son kampanya ise şaşkına çevirdi.

Şaöpiyonlar Ligi'nde şimdiye kadar 22 karşıaşmaya çıkan Haaland, toplamda 28 gole ulaştı ve bu sayıya ulaşan en genç isim oldu. 

Premier Lig'de City forması ile çıktığı 8 karşılaşmada 14 gol ve 3 asist yapan Haaland, toplamda 17 gole doğudan katkı sağladı. 22 yaşında olan yıldız futbolcu, kariyerine Bryne FK'da başladı. 

2016-2017 sezonu devre arasında bu takımdan Molde'ye 100 bin Euro bedelle transfer olan Haaland, Molde'den 2018-2019 sezonunda 8 milyon Euro karşılığında Salzburg'a gitti. Salzburg'da bir sene oynayan Haaland, daha sonra adındna çokça söz ettirdi ve 20 milyon Euro karşılığında Borussia Dortmund'a transfer oldu.

146 karşılaşmada 100 gol barajını aşan Haaland, bu alanda açık ara önde bulunuyor. Diğer isimlere baktığımızda Neymar 173 maçta, Mbappe 180 karşılaşmada ve Messi 210 karşılaşmada 100 gol barajına gelmiş.

Daily Mail üzeirnde yayınlanan haberde 22 yaşındaki genç fırvetin haftada 850 bin Sterlin, yılda ise 45 milyon Sterlin kazandığı öğrenildi.

Haaland'ın dengeleri bozmasının ardından premier lig taraftarları ilginç bir kampanyaya imza attı ve Haaland'ın bir robot olduğunu , bu nedenle ihraç edilmesi gerektiğini söyleyerek imza kampanyası başlattı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç