Güvenlik, Temizlik, Tıbbi Sekreter, Sağlıkçı... Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel ve İşçi Alımı Geliyor | Son Dakika
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Güvenlik, Temizlik, Tıbbi Sekreter, Sağlıkçı... Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel ve İşçi Alımı Geliyor | Son Dakika

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel ve işçi alımı geliyor. İşte alıma dair son bilgiler ve detaylar.

Sözleşmeli Personel Alımı 14 Eylül 2022 20:04 15
Güvenlik, Temizlik, Tıbbi Sekreter, Sağlıkçı... Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel ve İşçi Alımı Geliyor | Son Dakika

Son dakika : Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı için kritik görüşme yapıldı.

Sağlık Bakanlığı 85 bin yeni personel alımı için kritik görüşme yapıldı. Bakan Fahrettin Koca 81 şehrin İl Sağlık Müdürü ile bugün Ankara'da bir araya geldi. Düzenlenen görüşmeden edindiğimiz bilgilere göre sağlık personeli ve işçi alımının görüşüldüğü ve bu konuda fikir alış verişi yapıldığı öğrenildi.

ANA GÜNDEM MADDESİ BEYAZ REFORM

Toplantı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, beyaz reformun üç sac ayağı olduğunu söyledi ve onları şu şekilde sıraladı:

“Bunlardan ilki hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız. Bu adım için üç kritik hamle yaptık. Bunlar, Sağlıkta şiddet yasasını çıkarmak, Malpraktis yasasını çıkarmak ve özlük haklarını yeniden düzenleyen yeni emeklilik ve teşvik sistemini hayata geçirmektir. Bu adımda somut neticeler aldık. Sizlerden ve hekim arkadaşlarımdan gelen geri bildirimler bu yönde.

İkinci sacayağı ise vatandaşa verdiğimiz hizmete erişimin kolay, etkili, güvenli ve güvenilir olmasıdır. Sağlık çalışanlarımızın memnuniyeti sağlık hizmetinin her aşamasını iyileştirir demiştim. Şimdi sizler adına verdiğim bu sözün hayata geçme zamanıdır. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetine ulaşımını kolaylaştırmak, sorununu en kısa sürede çözmek artık bizlerin birincil sorumluluğudur. Hastanelerimize müracaat eden hiçbir vatandaşımızı geri çevirmeden en iyi hizmeti en kısa süre ve en etkin maliyetle veren bir dinamizme ihtiyacımız var. Bundan sonra en önemli gündemimiz budur.

Üçüncü sacayağı ise ilk iki ayağın sürdürülebilir kılınmasıdır. Başlatılan bu yeni hareketi kalıcı ve sürdürülebilir kılmadıkça başarılı olamayız. Sağlık çalışanlarımızın beklentisinin çoğunu karşıladık. Sırada vatandaşın beklentisini karşılamak var. Sizlerden istirhamım, bu konuya azami hassasiyet göstermenizdir. Bu iki konuyu sürekli güncellemek ve dinamik tutmak zorundayız. Önlüğümüzün beyazına yakışır bir reformu gerçekleştirmek ancak sizlerin desteği ile mümkün olacak.” Kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

85 BİN PERSONEL VE İŞÇİ ALIMI

Hastanelere 85 bin personel ve işçi alımının da toplantıda gündeme geldiği, bu konuda branş dağılımlarının şekillenmeye başladığı ve önümüzdeki günlerde ilanın geleceği öğrenildi. İlan gelince kaçırmamak, bildirimle haberdar olmak için finans7.com uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (15)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ambulans şoförü için nasıl başvuru yapabiliriz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Temizlik işçisi olarak başvuru yapmak istiyorum ama yaş sınırı koyuyorlar lütfen yaş sınırı olmasin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ambulans şoförlüğü için başvurmak istiyorum lütfen ambulans şoförlüğünü paramedik değilde ehline verin bu işte tecrübesi olan özel sektörde nice insanlar var duyurumuzu lütfen dikkate alın teşekkürler
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kpss şartı olmasın güvenlikte gerçekten saçma yani bu işin eğitimini zaten almış birde kpss cidden gerek yok boy hele o kadar saçmaki kısa boylu insanların çalışmaya hakkı yokmu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gülcan bn eger haberler dogruysa bende çalışmak istiyorum lütfen