'Güvenlik Korucularının Maaşları Hala Düşük, Zam Yapılmalıdır'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

'Güvenlik Korucularının Maaşları Hala Düşük, Zam Yapılmalıdır'

Samsun Milletvekili Erhan Usta yaptığı son dakika açıklamasında güvenlik korucularının maaşlarının arttırılmasını talep etti.

Çalışma Hayatı 12 Mayıs 2022 17:09 3
'Güvenlik Korucularının Maaşları Hala Düşük, Zam Yapılmalıdır'

Güvenlik korucularının maaşları ve özlük haklarının iyileştirilmesi için son dakika açıklaması.

TBMM'de Genel Kurul'da söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, güvenlik korucularının haklarının iyileştirilmesi meselesine değindi ve önemli talepleri iletti.

Genel Kurul'da yaptığı açıklamasında, Dünya Hemşireler Günü'nü kutlayarak başlayan Usta, "Bugün 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü. İnsan hayatını ve sağlığını öncü alan ve fedakârca görev yapan tüm hemşirelerimizin gününü kutluyor, kendilerini muhabbetle selamlıyorum. Böylesi anlamlı bir günde görevi başında vefat eden sağlık çalışanlarımızın ailelerine ölüm aylığı bağlanabilmesi, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete cezaların artırılması, pandemiyle mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılması ve 3600 ek göstergenin verilmesi gibi, sağlık çalışanlarının haklı talepleri ivedilikle karşılanmalıdır. İYİ Parti olarak bizim için sağlık çalışanları “Giderlerse gitsinler.” denilecek kadar sıradan ve önemsiz değildir, her biri baş tacıdır ve değerlidir. İYİ Parti iktidarında sağlık çalışanlarının haklı talepleri karşılanacak, kendi ülkelerinde huzur ve refah içerisinde yaşamaları sağlanacaktır." dedi.

KORUCULARIN MAAŞLARI VE ÖZLÜK HAKLARI

Güvenlik Korucularının maaşları ve özlük haklarının iyileştirilmesi konularına değinen Usta, "Terörle mücadelede önemli bir görevi üstlenen güvenlik korucularımızın talepleri ve sorunları hâlâ çözülebilmiş değildir." dedi ve önerileri şu şekilde sıraladı:

"Güvenlik korucularının yapmış oldukları görev bir kolluk görevidir, bu nedenle de diğer kolluk kuvvetleri gibi yasal haklara sahip olmaları gerekmektedir. Terörle ve teröristle mücadelede bugüne kadar binlerce şehit ve gazi vermiş güvenlik korucularının maaşları hâlen asgari ücret seviyesindedir. 55 bin güvenlik korucusu asgari ücret seviyesinde yani açlık sınırının altında yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır. Güvenlik korucuları, terörle mücadelede güvenlik güçleriyle omuz omuza görev yapmakta ancak ekonomik olarak kolluk kuvvetlerinden ve bekçilerden daha az ücretle çalışmaktadır. Güvenlik korucuları hâlâ en düşük ücreti alan kamu görevlisi durumundadır, özlük haklarındaki mağduriyetler ise giderilmiş değildir."

Usta sözlerini şu şekilde tamamladı: "Haklarında iş kazası ve meslek hakları gibi kısa vadeli sigorta ile 4857 sayılı İş Kanunu ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu hükümleri uygulanmamaktadır. Büyükşehir belediye sınırları içerisinde kalan köylerin hukuki statüsü mahalleye dönüştüğü için buralarda görev yapan korucuların görev alanları hâlen mahalle olarak kabul edilmemiştir. Türkiye’nin 3’üncü büyük silahlı gücü konumundaki güvenlik korucularının haklı taleplerinin karşılanması ve çözüme kavuşturulması için İYİ Parti olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz."

FİNANS7.COM | ANKARA

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Biz guvenlik korucuları madur durumdayız gerek yurt içi gerek yurtdışı daima gorevde aktıv haldeyiz bizleri sılahlı kuvetin 3 gücuyuz maduruz en kısa zamanda maduriyetimizi gidersinler secime de hedef 2023
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu maaşla ilerleyen zamanlarda istifa etmeyi düşünüyorum çünkü geçimim olmuyor hala evim topraktandır çaresizim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Korucu kardeşlerin bu sorun lar gitice buyukmekte ailelerin gecindirmekte çok büyük sıkıntılar yaşamakta ama devletimiz bu görmemektedir hala. Türkiye 3 büyük silahlı kuvveti olan koruclari seslerin artık duylmasi laz geliyor