Gürültü yapan komşuya kötü haber: Para cezası kesilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Gürültü yapan komşuya kötü haber: Para cezası kesilecek

Son dakika haberi: Konutta gürültü yapanlara kötü haber geldi. Gürültü yapanlara kesilecek para cezası açıklandı.

Haberler 17 Mart 2024 2
Gürültü yapan komşuya kötü haber: Para cezası kesilecek

Apartmanda ses yapan komşuya verilecek para cezası açıklandı.

Türkiye Gazetesi'nden Necmi Çiçekçi bugün kaleme aldığı yazısında apartmanda yaşayanların gürültü yapması ve komşularını rahatsız etmesi durumunda ödeyecekleri para cezasına değindi.

Bilindiği üzere yaşadığımız apartmanlarda belirlenen sınırların üzerinde yüksek ses yapmak, yükske sesle müzik dinlemek, televizyon izlemek ve yine yükske sesle telefonla konuşarak komşularını rahatsız etmenin belirli bazı cezaları var.

Gürültü yapan komşuyu şikayet etmek için en kısa yol zabıta ya da polise şikayet etmek. Şikayet sonrası bölgeye gelen ve gürültüyü tespit eden zabıta personelleri ya da kolluk kuvvetleri, gürültü yapan kişilere idari para cezası keser. Geçen aylarda belli olan evde gürültü yapmanın cezası Resmi Gazete'de yayınlandı.

Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ Resmi Gazete'd eyayınlandı ve söz konusu kanuna göre beden ya da ruh sağlığını bozacak şekilde yönetmelikte belirtilen standartlaın üzerinde gürültü çıkarılmasıın yasak olduğuna yer verildi.

Öte yandan eğlence yeri, fabrika, hizmet binaları, atölye, iş yeri, konutlar ve ulaşım araçlarında gürültünün en aza indirilmesi için gereken tedbirler de bu tebliğde yer alıyor. Bu yasağa uymayan kişi ya da kuruluş ile işletmelere para cezası veriliyor. Bu cezalar 2024 yılı için yüzde 58 oranında artırıldı.

EVDE GÜRÜLTÜ YAPANLAR

Standartlara aykırı biçimde gürültü ve titreşime sebep olan konutlar için ceza miktarı 2024 yılında 7 bin 667 Türk lirası olarak uygulanacak.

Ulaşım araçları için 23 bin 155 Türk lirası ceza kesilecek.

İş yerleri ve atölyeler için 77 bin 372 Türk lirası ceza olacak.

Fabrika, şantiye ve eğlence gürültüsü için de 232 bin 264 Türk lirası seviyesinde ceza kesilecek.

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
Parti arabalarınada ceza yazılsın lütfen.
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Komşşu gürültüsü olayı geç kalınmış bir karar. Çocuktur deyip çocuğuna toplu yaşam kuralı öğretmeyenler düşünsün. O masum sandalyelerin aşağıya nasıl bir rahatsızlık verdiğini düşünmeyenler düşünsün.