Günlük Kiralık Evlerde Düzenleme: Zorunlu Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Günlük Kiralık Evlerde Düzenleme: Zorunlu Oldu

Son dakika haberi: Günlük kiralık evlerle ilgili yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı ve bugün yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete Haberleri 17 Haz 2022 09:22 0
Günlük Kiralık Evlerde Düzenleme: Zorunlu Oldu

Günlük kiralanan evlerde düzenleme.

Günübirlik kiralanan evlerle ilgili son dakika açıklaması geldi. 17 Haziran 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemeye göre artık günlük kiralık evlerde kimlik bildirimi şartı olacak ve her an ulaşılabilecek işletici olma zorunluluğu olacak.

İçişleri Bakanlığı'nın Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması ile İlgili Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugün Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Yayımlanan yönetmeliğe baktığımızda günübirlik evlerle ilgili önemli değişiklik dikkatleri çekti. 

Düzenleme metni şu şekilde: "Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “bekar odaları,” ibaresinden sonra gelmek üzere “günübirlik kiralanan evler,” ibaresi eklenmiş ve aynı fıkrada yer alan “devamlı olarak ve her halde” ibaresi “her an ulaşılabilecek” şeklinde değiştirilmiştir."

Bu düzenlemeye göre bundan sonra günübirlik ev sahipleri bildirim yapmak zorunda olacak. Belirlenen süre içinde genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanacak ve burada bildirim yapılabilecek. İnternet üzerinden bildirim yapılması durumunda muhtar onayına da gerek kalmayacak. 

Köy ve mahalle muhtarları sorumluluk bölgelerinde bulunan işyerleri tarafından elektronik ortamda yapılan bildirimleri talepleri halinde genel kolluk birimlerinden alabilecek. 

Söz konusu düzenleme 17 Haziran 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Düzenlemeden sonra günübirlik ev işletenlerin bildirimi hemen yapması ve her an ulaşılabilir olması gerekecektir.

Son dakika haberlerinden bildirimle haberdar olmak için finans7 mobil uygulamamızı indirin.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç