Günlük 250 TL Yevmiye ile Çalışacak Personel Alımı Yapılıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Günlük 250 TL Yevmiye ile Çalışacak Personel Alımı Yapılıyor

Günlük 250 lira yevmiye ile personel alımı için bir açıklama geldi. Antalya'ya personel alımı için detaylar yazımızda.

Son Dakika 27 Nisan 2022 15:22 0
Günlük 250 TL Yevmiye ile Çalışacak Personel Alımı Yapılıyor

Şu açıklamaların bir türlü sonu gelmedi: 7500 liraya çalışacak personel bulamıyoruz.

Bu tür açıklamalar her dönem gelmeye devam ediyor. Sanki ülkede iş bolluğu yaşanıyor da vatandaş iş beğenmiyor maaş beğenmiyor görüntüsünün çizildiği bu açıklamalara bir yenisi daha eklendi. 

 

Yaz sezonunun açılması ile birlikte Antalya'da şoför bulmakta zor günler geçirildiği açıklandı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, şoför sıkıntısı çeken otobüs firmalarının sıkıntılarını dile getirdi. Son günlerde ciddi anlamda Antalya'da trafik yoğunluğunun yaşandığını söyleyen Arslan, pandemi ile birlikte herkesin kendine özel araba aldığını ve bunun yolcu taşımacılığına da etki ettiğini söyledi. Pandemiden önce 380 bin yolcu taşınırken şimdi 240 bin civarında yolcu taşındığını söyleyen Arslan, bunun gelir ve giderlerini karşılamadığını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığının bu konuda kendilerini desteklediğini söyleyen Arslan, "Şuan çalıştırmış olduğumuz araç sayısına göre bizim 500 bin yolcu taşımamız gerekirken, 240 bin yolcu taşıyoruz. 260 bin atılı duran kapasitemiz var. Halkımızın toplu taşıma araçlarına yönlenmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"CİDDİ BİR SIKINTI VAR": CİRO 60 BİN LİRA , YAKIT MASRAFI 50 BİN LİRA

Antalya'da toplu taşıma sektöründe 500'den fazla araç ile hizmet edildiğini söyleyerek sözlerini sürdüren Arslan, üç büyük şehre bakıldığında 12 metre araçların günlük ortalama bin yolcu taşıdığını , Antalya'da ise bunun daha düşük olduğunu söyledi. Akaryakıt fiyatlarına gelen yüksek zamlar nedeniyle araçların ayda 50 bin lira yakıt tükettiğini söyleyen Arslan, 60 bin lira ciro yapabildiklerini söyledi. Kalan paranın şoför maaşına ve diğer giderlere yetmediğini söyleyen Arslan, ciddi sıkıntı içinde olduklarını söyledi. 

 

YENİ ZAM GELİYOR

Ulaşım ücretlerine yeni bir zam için hazırlık yaptıklarını , bayramdan sonra zam tekliflerini ileteceklerini söyleyen Arslan, "Bizde şu an 6 TL 70 kuruş oldu. Biz de aynı işi yapıyoruz. Biz daha fazla kilometre yapıyoruz. Onlardan daha az yolcu taşıyoruz. Bayramdan sonra yeni zam talebinde bulunacağız" dedi. 

ÇALIŞACAK ŞOFÖR YOK

Ciddi anlamda şoför eksiği çektiklerini söyleyerek sözlerini sürdüren Arslan, turizmde çalışan arkadaşlarının ihtiyacı olduğunu söyledi. 7 bin lira maaşla personel bulamadıklarını, kendilerinin de şehir içinde çalışacak personel bulamadıklarını söyleyen Arslan, yaz döneminde hep böyle olduğunu, 7 bin 500 liraya kadar maaş verilmesine rağmen işçi bulmakta sorun yaşadıklarını söyledi. İsteyene maaş, isteyene günlük 250 lira yevmiye ödemesi yaptıklarını söyleyen Arslan, "Çalışmak isteyenler bize başvuru yaptığı zaman bakıyoruz, şartlar el veriyorsa alıyoruz. Araçlarımız günlük 3-4 sefer yapıyor. Her sefer 2 saat sürüyor. Onun dışında boş zamanlarında özel işleri olanlar işlerini yapıyor. Araç üzerinde çalışılan saat 8 saati geçmiyor. Çalışmak isteyenler E sınıfı ehliyeti SCR belgesi olması gerekiyor. Önce uyuşturucu testi yapıyoruz. Sonra da arkadaşların yanında test sürüşlerine çıkıyor. Uygun olursa işe başlıyor. Paraya ihtiyacı olan buyursun gelsin bekliyoruz." dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç