Güneş Tutulması Nasıl İzlenir? Tutulma Gözlüğü Fiyatları Ne Kadar?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Güneş Tutulması Nasıl İzlenir? Tutulma Gözlüğü Fiyatları Ne Kadar?

Güneş tutulması nasıl izlenir? Tutulma gözlüğü ne kadar? İşte güneş tutulması tarihi ve son bilgiler ile gözlük fiyatı.

Güneş Tutulması Nasıl İzlenir? Tutulma Gözlüğü Fiyatları Ne Kadar?

Güneş tutulmasına sayılı günler kala vatandaşlar, güneş tutulmasını nasıl izleyebileceklerini araştırmaya başladı.

25 Ekim 2022 tarihinde güneş tutulması olacak. Güneş tutulmasına kısa süre kala en merak edilen konu tutulmanın saat kaçta olacağı ve nasıl izleneceği konusu oldu. Tutulma 25 Ekim 2022 saat 11.58'de başlayacak. Tutulma hemen hemen tüm dünyada gözlemlenecek ve güneş hilal şekline kadar gelecek. 

Bunu izlemek için gözlük ya da başka yöntemler kullanılabilir. Tabi güneş gözlüğü kullanmak iyi ancak güneş tutulması güneş gözlüğü ile tam izlenemez. Bunun için güneş gözlemi ya da tutulma gözlüğü kullanılmalıdır. Bunlar eğer yoksa , bulamadıysanız güneş ışığını bir yüzeye yansıtmak için iğne deliği projektörü kullanmak gibi başka bir dolaylı görüntüleme yöntemine de başvurabilirsiniz.

KAĞITLARI ÇOK UCUZ

Eskiden gazeteler, güneş tuutlmasının yaşanacağı günden bir gün önce tuutlmanın izlenebilmesi için kağıttan gözlük dağıtıyordu. Basit şekilde tasarlanan bu gözlüklerle güneş tutulması izlenebiliyordu. Şimdi internet üzerinden bunlara baktığımızda tanesinin 2 liranın biraz altına satıldığı görülüyor. E Ticaret sayfalarına baktığımızda güneş tutulması gözlüklerinin genellikle oldukça ucuz fiyatlara satıldığı görülüyor.

Normalleri 15 ile 20 lira arasına satılmaktadır.

ESKİDEN RÖNTGENLE İZLERDİK AMA...

Yıllar önce meydana gelen tutulmaları röntgenlerimizle izlediğimiz doğrudur :)... Ancak şimdi hastanelerde röntgenler sistem üzerinden görüntülendiği için bu seçenek artık yok.

Güneş tutulması 25 Ekim 2022 tarihinde 11.58'de başlayacak ve Türkiye'den de gözlemlenebilecek.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç