Güneş patlaması oldu mu, ne zaman olacak? İnsan üzerindeki etkileri nedir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Güneş patlaması oldu mu, ne zaman olacak? İnsan üzerindeki etkileri nedir?

Son dakika haberi: Güneşte şiddetli bir patlama meydana geldi. Yaşanan patlamanın etkilerinin görüleceği aktarılıyor.

Güneş patlaması oldu mu, ne zaman olacak? İnsan üzerindeki etkileri nedir?

Güneşte şiddetli bir patlama daha oldu.

2017 yılından bu yana sıkça duyduğumuz Güneş patlamaları, son günlerde yeniden gündem oldu. Gelen son dakika bilgilerine göre Güneşte son 6 yılın en büyük patlamasının meydana geldiği bildirildi.

Geçen günlerde Van ve Ordu'da kuzey ışıklarını görmüştük. Görülen kuzey ışıkları büyük şaşkınlık ve panik yaratırken bu durumun nadiren gerçekleştiği bildirilmişti. Güneş'in üzerinde meydana gelen patlamalar ve sıcaklıklarda yaşanan değişiklik nedeniyle patlamaların olduğu bildirildi.

Solar rüzgarların bu etkiye sebep olduğu da biliniyordu.

Şimdi ise yeni bir patlama meydana geldi. Ancak bu son 6 yılın en büyük patlaması oldu. Bu nedenle radyo dalgalarında 2 saate kadar süren kesintiler meydana geldi. Patlamanın olduğu sırada Amerika tarafı güneşe dönük olduğu için o ülkede pilotların anlık iletişim kopuklukları yaşadığı öğrenildi.

17 Aralık tarihine kadar Dünyaya ulaşması beklenen bu dalgaların 2017 yılı Eylül ayından şimdiye kadar ilk defa bu kadar büyüdüğü görülüyor. Patlama sonucu G1 seviyesinde jeomanyetik fırtınalar olması da bekleniyor. Söz konusu solar rüzgarlar gezegenimize ulaştığında bu seviyenin ılımlı diye nitelendirilen G2 ve bundan daha ciddi seviye olan G3'e kadar çıkabileceği bildiriliyor.

Bu patlama Güneş'in kuzeybatı bölgelerinde oldu ve bu yön, direkt olarak dünyaya bakan yön değil. Ancak buna rağmen bile dünyaya doğru gelmekte olan rüzgarların olduğu, özellikle yüksek noktalarda kuzey ışıklarının görülmesinin beklendiği bildirildi.

Bu durumun radyo kesintilerine ve pilotların yine iletişim kopukluğuna neden olabileceği aktarılıyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç